Головна Новини Прокурор Тернопільської області про резонансні справи та стан їхнього розлідування

Прокурор Тернопільської області про резонансні справи та стан їхнього розлідування

Свою першу прес-конференцію дав керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук 30 листопада. Він розповів, що вже вдалося зробити за два місяці перебування на посаді та на яких стадіях перебувають резонансні для Тернопільщини провадження.

Одна з перших справ з якою ознайомився новий прокурор – це провадження стосовно залізничної лікарні.

«У цьому проваджені ми змінили орган досудового розслідування, – розповів Андрій Миколайчук. – Прокурори за моєю вказівкою вивчили це провадження і доповіли, що не можна такий стан досудового розслідування, з огляду на тривалий час неприйняття рішення, вважати ефективним, тому виписали процесуальне рішення, яким передали провадження для подальшого досудового розслідування в ДБР міста Львова. Це дало нам можливість повторно накласти арешт на майно залізничної лікарні. Стосовно того, що там ведуться будівельні роботи, то ми вживаємо всіх заходів щоб його припинити. Зараз на розгляді в суді ще перебуває провадження мета якого добитися, щоб лікарню передали в управління АРМА – агентство з розшуку та управління активами отриманими злочинним шляхом. У цьому проваджені двом особам повідомлено про підозру, одного із них вже почали знайомити з матеріалами. Це буде перший обвинувальний акт, який піде до суду».

На вивчені в обласній прокуратурі перебуває провадження щодо випадку у Кременецькому районі коли знайшли тіло немовляти без голови.

«Прокуратура займається вивченням матеріалів на предмет достатності повідомлення особі про підозру. Якщо прокурори дійдуть переконання, що слідчі зробили все, то буде прийняте рішення повідомити підозру матері. Якщо ж на думку прокурорів буде щось недопрацьовано: потрібно провести слідчі дії чи дослідження експертні, то будуть надані відповідні письмові вказівки. Зараз вирішуємо питання про повідомлення особі про підозру.».

У грудні має бути призначене перше засідання по справі вбивства студента із Конго. Щодо справи по замовнику вбивства Анатолія Ващенка, то її передали в іншу область, щоб забезпечити ефективне розслідування.

У суді триває розгляд справи щодо вбивства випускниці у Вишнівці. Останні засідання відбулися 19-20 листопада. Прокурори дослідили всі письмові докази сторони обвинувачення і зараз має надати докази сторона захисту. Далі повинні відбутися судові дебати і ухвалення вироку.

Триває розслідування провадження по замаху на вбивство ректора Андрія Крисоватого. Осіб, які б були причетні до цього ще не встановлено, але роботу у цьому напрямку продовжують.