Головна Новини Приватна забудова може знищити державну тренувальну базу біатлоністів під Тернополем

Приватна забудова може знищити державну тренувальну базу біатлоністів під Тернополем

У Тернополі черговий скандал навколо державної біатлонної бази у приміському селі Підгороднє, де тренуються навіть олімпійські чемпіони.
Рiч у тiм, що частина землі, на якій вона (зокрема, лижноролерна траса спортивного комплексу) розташована, є власністю приватних осіб, членів садово-городнього кооперативу, які тепер хочуть збудувати там кілька десятків приватних будинків.
Власне, першу таку спробу вже здійснювали три роки тому, але через потужний спротив спортсменів та громадських активістів роботи тоді було припинено.
А взагалі ця неприємна історія розпочалася ще в 2012—2013 роках, коли за сприяння тодішнього обласного та районного керівництва у власність приватних осіб потрапило 66 земельних ділянок на території біатлонної бази.
З того часу скандал лише продовжував назрівати. Колектив бази звернувся по захист в усі можливі інстанції, включно з президентським офісом.
«…Вказаний проект забудови (земельних ділянок згаданого кооперативу «Між лісами». — Авт.) руйнує спортивну інфраструктуру біатлонного комплексу, — йдеться у зверненні. — Він ураховує лише інтереси власників земельних ділянок.
Проєкт житлової забудови на землях, виділених для ведення садівництва,не погоджений із Державним центром олімпійської підготовки, у власності якого перебуває біатлонний комплекс,і зовсім не враховує думку громадськості щодо перспектив розвитку біатлону в Тернопільській області». Чи вдасться цього разу врятувати відому і перспективну спортивну базу — наразі невідомо.
Світлана МИЧКО, Україна молода