Головна Новини Посадовець та підриємець розкрадали гроші з програми підтримки хмелярства

Посадовець та підриємець розкрадали гроші з програми підтримки хмелярства

gromad_robotyУ привласненні та розтраті чужого майна, складанні та  видачі завідомо неправдивих офіційних документів тернопільські оперативники підозрюють посадових осіб виробничого кооперативу та приватного підприємця.

Як розповів заступник начальника управління боротьби з організованою злочинністю Сергій Пушкар, під час проведення оперативно-розшукових заходів убозівці виявили факт розкрадання бюджетних коштів, що були виділені в рамках програми «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників і нагляд за ними».

Міліціонери встановили, що між виробничим кооперативом, який орендує в селі Мишковичі Тернопільського району 63 гектари землі, та приватним підприємцем було укладено договори щодо виконання робіт з насадження та догляду за молодими садами. Протягом тривалого часу кооператори справно подавали до управління агропромислового розвитку райдержадміністрації наявну документацію, акти виконаних робіт та заяви на компенсування витрат. І отримали з державної казни компенсацію – сто двадцять тисяч гривень. Здавалося б, все гладко. Проте на підводні камені у цій справі натрапили оперативники УБОЗу. З’ясувалося,  приватний підприємець, згідно інформації управління пенсійного фонду, утримувала лише двох працівників. Логічно виникає запитання, чи можуть двоє доглядати ділянку у63 гектари, тим більше, що жодного інвентарю та обладнання, необхідного для догляду за фруктовими насадженнями в приватниці не було. А як же тоді справно видані документи на основі яких й були виділені кошти з бюджету? Фальш.

Зі слів Сергія Пушкара, кримінальне провадження порушено за частиною першою статті 366 ККУ – службове підроблення та частиною другою статті 191 ККУ –   привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.