Головна Новини Оформив на роботу чоловіка, який перебував за кордоном

Оформив на роботу чоловіка, який перебував за кордоном

підробка документів

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості щодо лісничого одного з лісництв ДП «Бучацький лісгосп», який склав неправдиві офіційні документи і вніс туди недостовірні дані про працевлаштування свого знайомого (ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, лісничий, достовірно знаючи, що його знайомий перебуває за межами території України, «уклав» з ним цивільно-правові договори про виконання робіт щодо посіву лісу, догляду за декоративними деревами, відвантаження лісопродукції й одержав по них кошти. Також на фіктивного робітника виписані накладні про отримання ним деревини в рахунок заробітної плати. Неправомірними діями лісничий завдав збитки державному підприємству на суму майже 22  тис грн.

Враховуючи щире каяття обвинуваченого, повне відшкодування шкоди під час досудового слідства, активне сприяння розкриттю злочину, до суду скеровано обвинувальний акт з угодою, що передбачає узгоджене сторонами покарання у виді штрафу 37 400 грн. Розслідування здійснювали слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Тернополі) ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури