Головна Новини На Тернопільщині син керівника поліції збив дівчину на службовому авто батька: справа...

На Тернопільщині син керівника поліції збив дівчину на службовому авто батька: справа дійшла до Києва

Після аварії у потерпілої Олени Хрещук вибиті з корінням передні зуби, садна обличчя, залишилися шрами, зламане коліно, струс мозку і втрачається зір.

Викрав поліцейський автомобіль, збив пішохідку і втік. На Тернопільщині сина керівника місцевої поліції звинувачують у наїзді на дівчину на службовому автомобілі батька. Водій навіть не зупинився і поїхав геть, а травмована була вимушена повзти до найближчих хат і кликати на поміч. Після цього, кажуть потерпілі, батько-поліцейський намагається зам’яти справу, повідомляє ТСН

Після аварії у потерпілої Олени Хрещук вибиті з корінням передні зуби, садна обличчя, залишилися шрами, зламане коліно, струс мозку і втрачається зір.

Дівчина розповідає: торік на День незалежності вночі йшла із райцентру додому – зо два кілометри. Побачила, що їде автомобіль, відійшла вглиб узбіччя, але водій звернув просто на неї.

Шофер, каже дівчина, не зупинився, розвернувся і поїхав. Це була “Нива”. Поліцейська “Нива”.

“Я ще повзла до паркану, бо думала, що вони знов наїдуть на мене”, – пригадує вона.

Мати дівчини Людмила упевнена, що це був навмисний наїзд. 

Жінка каже – поки у лікарнях тривали операції, у селі намагалися з’ясувати – хто був за кермом. Тоді знайшли свідка – хлопця, який їхав пасажиром.

Водієм виявився не правоохоронець, а його син. Це повідомлення він надіслав дівчині невдовзі після наїзду: “Олено, вибач мене, як зможеш. Я, чесно, не хотів, щоби так сталось”.

Батько водія є заступником начальника поліції.

А родина потерпілих і родина водія між собою куми. Тоді, каже, Людмила, розголосу вирішили не давати – думала, що справу розслідуватимуть, і головним було вилікувати доньку, до того ж родина водія погодилася допомогти грошима. 

“Вони мали поставити зуби, зробити шрам і ще одну операцію”, – говорить вона.

Усього кажуть потерпілі, їм сплатили до 20 тисяч гривень, а коли настав час вартісної операції із відновлення передніх зубів – у допомозі їм нібито відмовили і сказали що справу і так закриють. Тоді потерпілі і приїхали скаржитися до столиці.

Тернопільщина, село Бриків. Усе й сталося біля хати пані Валентини. 

“Я почула звук гальмів і крик. Їй було дуже тяжко іти, але спершись на мене, вона таки дійшла”, – розповідає жінка.

Мати хлопця, який був за кермом, говорить, що син був на службовій машині, яку він узяв без дозволу тата.

Людмила каже: провину сина визнають, але спершу із потерпілими самі все вирішили.

Ми домовилися, що до суду діло не буде доходити, а ми будем допомагати грішми”, – зазначає мати водія Людмила Данилюк.

Але щоразу, твердить жінка – запитувані суми були все більшими, тоді і вирішили таки розбиратися в суді.

“Ми возили по лікарнях, є чеки. Просто батьки вирішили збити з нас велику суму грошей. Вони хочуть 250 тисяч гривень, щоб поставили брекети, оплатити навчання”, – твердить жінка.

Хлопець, який наїхав на дівчину, написав у соцмережі: “Будемо всі спілкуватися після суду і на суді”.

Керівник поліції Тернопільщини каже – про те, що сталося, дізнався лише на початку травня, мовляв підлеглі випадок приховали. Нині, каже почали проводити експертизи, які раніше не були зроблені.

“Цю подію слідчі додатково кваліфікували як незаконне заволодіння транспортним засобом, адже син працівника поліції був на службовому автомобілі батька”, – зазначає керівник поліції Тернопільщини Олександр Богомол.

У Міністерстві Внутрішніх Справ, куди врешті дійшов розголос, сьогодні запевнили потерпілих: перевірять дії не лише водія, а й його батька – поліцейського.

“В тому, що ви кажете зараз, я бачу не тільки питання для звільнення. Я вбачаю тут ще й ознаки кримінального правопорушення з боку батька – це покривання злочину”, – зазначив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

ТСН стало відомо, що в обласній поліції вже готуються до звільнення свого колеги, а також до вручення підозр причетним до справи.