Головна Новини На Тернопільщині перший священик УПЦ МП перейшов до Української церкви

На Тернопільщині перший священик УПЦ МП перейшов до Української церкви

На Тернопільщині перший священик Української православної церкви Московського патріархату перейшов до Православної церкви України.

Як повідомили у Тернопільській єпархії ПЦУ, йдеться про настоятеля із Шумського району, де сконцентровано багато храмів УПЦ МП, пише Зік.

«Релігійна громада місцевого села Круголець виявила бажання приєднатися до Православної церкви України разом із настоятелем храму на честь Іверської ікони Божої Матері ієреєм Олегом Шліхтою», – йдеться у повідомленні.

У неділю, 24 лютого, відбулися збори, на яких було ухвалене рішення вийти з-під юрисдикції УПЦ МП. А сьогодні, 28 лютого, парафію разом із настоятелем прийняли до складу Тернопільської єпархії.

«Ієрей Олег Шліхта – перший зі священиків УПЦ МП на Тернопільщині, який разом з громадою перейшов до Православної церкви України», – додали в єпархії.

Таким чином до ПЦУ на Тернопільщині перейшли 25 громад, 18 з яких – у Шумському районі.

Раніше це зробили парафії у селах Малі Дедеркали, Гриньківці, Тетильківці, Андрушівка, Потутори, Садки, Залужжя, Шкроботівка, Підгайці, Людвище, Мирове, Матвіївці, Сураж, Радошівка, Бриків, Онишківці та Кордишів на Шумщині, Мусорівці та Гніздичне Збаразького, Розтоки і Дунаїв Кременецького району, а також у Стінці та дві парафії – у Трибухівцях на Бучаччині.