Головна Новини На Тернопільщині на самого Миколая підліток разом із товаришем пограбували заможного підприємця

На Тернопільщині на самого Миколая підліток разом із товаришем пограбували заможного підприємця

злодій
Поліцейські Борщівського відділення поліції вийшли на слід зловмисників, причетних до вчинення крадіжки. Одинадцятикласник разом з раніше судимим товаришем викрали з помешкання підприємця понад 42 000 гривень.
Крадіжка сталася 19 грудня у селі Іване Пусте. Повернувшись з гостини, родина підприємця помітила, що в підвальному приміщенні їхнього будинку витиснена віконна шиба. Господарі кинулися до оселі й виявили, що зникла барсетка з виручкою – понад 42000 гривень.
-Оглядаючи місце події, нам вдалося встановити деякі деталі, які згодом вивели на слід підозрюваних, – розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук. – Крадіями виявилися односельці потерпілих. Один – раніше судимий, інший – одинадцятикласник Чортківської школи-інтернату. Зловмисників взяли вже наступного дня.
Як з’ясувалося, на злочин крадії приїхали з Чорткова. 17-річний школяр мешкає в райцентрі на орендованій квартирі, за яку платить мати,  аби син мав можливість виступати за місцеву футбольну команду і тренуватися . Його спільник – раніше судимий за майнові злочини 25-річний односелець – теж часто буває у сусідньому райцентрі, бо, як з’ясувалося, з неповнолітнім мають спільне захоплення – грають у карти на гроші.
За попередніми даними, саме старшому зі зловмисників терміново знадобилися гроші – не вистачало на дорогий смартфон, тож  поцікавився у неповнолітнього, чи не знає він «місця», де можна взяти немалу суму. Школяр зметикував швидко: батьки його товариша – заможні люди, і він навіть бачив, де вони ховають ключі від будинку.
Винайнявши таксі, зловмисники поїхали до рідного села. Додому не заходили, одразу подалися до будинку місцевих підприємців, адже знали, що ті в гостях.
На звичному місці ключів від помешкання одинадцятикласник не знайшов, вирішив проникнути через підвальне приміщення, витиснувши раму пластикового вікна.
Викравши велику суму грошей, зловмисники повернулися до райцентру і до ранку тринькали крадене на розваги, випивку, вгощання друзів. Тільки на послуги таксі, як з’ясувалося,  витратили майже чотири тисячі гривень. Частину коштів поліцейські вилучили.
-На даний час ми з’ясовуємо причетність зловмисників до вчинення інших протиправних діянь, – розповів Андрій Свинарчук, – адже маємо інформацію, що неповнолітній не вперше обкрадає потерпілих. Тому оперативно-слідчі заходи тривають.
Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною 3 статті 185 ККУ. Вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри а також обрання міри запобіжного заходу.