Головна Новини Найбільше хворіють діти: на Тернопільщині зростає кількість хворих на грип та COVID-19

Найбільше хворіють діти: на Тернопільщині зростає кількість хворих на грип та COVID-19

На Тернопільщині зростає захворюваність на грип та коронавірус. Найбільше хворіють діти. Про це розповіла епідеміологиня обласного центру контролю хвороб Світлана Маціпура.

За її словами, епідеміологи фіксують збільшення рівня захворюваності вже протягом 4 тижнів, повідомляє Суспільне.

“За останній тиждень майже сотні випадків щодня. Якщо перед тим в нас було 40-50, то вже біля сотні. І випадки ковід, які підтверджені лабораторно, у порівнянні з минулим тижнем зросли в 1,9 рази. Зареєстровано за сьомий тиждень, який минув, 445 випадків проти 232, тобто бачимо майже в два рази в нас зросли випадки COVID-19”.

Обласний центр контролю і профілактики хвороб

Обласний центр контролю і профілактики хвороб. Суспільне Тернопіль

Світлана Маціпура каже, також збільшилась захворюваність на грип. Найчастіше цю недугу підхоплюють діти.

“Порівняно з минулим тижнем, відчутний ріст серед дітей шкільного віку. Загалом госпіталізація збільшується і за моніторинговими дослідженнями, які ми проводили. За минулий тиждень ми обстежили 161 людину, все ж таки, є більше хворих на коронавірус”.

Світлана Маціпура

Світлана Маціпура. Суспільне Тернопіль

Така ситуація триватиме ще місяць, прогнозує епідеміологиня.

“Це черговий ріст. За три роки, відколи ми реєструємо коронавірус, ми бачимо чітку сезонність. Тобто є пік, підйоми захворюваності: зима-весна, осінь-зима. Це черговий підйом після Нового Року, коли були вихідні, свята, коли діти не ходили до школи. Під час канікул реєстрували менше хворих дітей”.