Головна Новини Монета, ескіз якої створив художник з Бережан, перемогла на міжнародному конкурсі

Монета, ескіз якої створив художник з Бережан, перемогла на міжнародному конкурсі

Монета, ескіз якої створив художник з Бережан Олег Шупляк, перемогла на міжнародному конкурсі. Це був конкурс “Монета року” від нумізматичного видання World Coin New. Про це повідомили на сторінці Національного банку України у соцмережі.

Міжнародне журі визнало кращою українську пам’ятну монету номіналом 5 гривень “До 30-річчя незалежності України”, пише Суспільне.

“За рішенням журі, до складу якого входило понад 100 експертів з усього світу, українська пам’ятна монета перемогла у фіналі конкурсу. Конкуренція була запеклою. До фіналу вийшли монети з України, Канади та Австрії. Ця перемога здобута з удвічі більшою кількістю голосів за її найближчого конкурента. І це вперше за історію конкурсу монета-переможниця мала такий великий відрив”, – йдеться на сторінці Нацбанку.

На аверсі монети зображені лелеки, що летять над полем з вишивкою у стилі традиційних українських візерунків. На реверсі – вишита стрічка, яка нагадує ланцюжок ДНК та символізує код нації.

Монета, яка перемогла у міжнародному конкурсі

Монета, яка перемогла у міжнародному конкурсі. Фото: НБУ

Автор ескізу монети – художник з Бережан Олег Шупляк прокоментував цю подію на своїй сторінці у соцмережі.

“Українська монета вперше в історії стала найкращою в світі! Ця перемога потрібна зараз нам усім, потрібна Україні на шляху до Великої Перемоги! Я дякую всім і кожному, хто вірив і підтримав!”, – написав художник.

Олег Шупляк – художник з Тернопільщини, який створив ескіз монети