Головна Новини Мер Херсона назвав прізвище людини, яку Катерина Гандзюк підозрювала у замовленні нападу...

Мер Херсона назвав прізвище людини, яку Катерина Гандзюк підозрювала у замовленні нападу на неї

Міський голова Херсона назвав слідству прізвище людини, яку його заступниця Катерина Гандзюк підозрювала у замовленні нападу на неї. Про це очільник Херсона Володимир Миколаєнко повідомив на засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної ради, щодо вивчення обставин нападів на Катерину Гандзюк й інших активістів, передає Зік з посиланням на «Громадське».

«Я був у слідчого СБУ і поділився даними, які мені сказала Катерина. Я був у неї і спитав, хто це може бути. Вона спочатку сказала це «русня». А потім назвала мені конкретне прізвище, хто це може бути. Я поділився цими даними зі слідчим», – сказав Миколаєнко.

Він не озвучив прізвища на засіданні ТСК, але зазначив, що «жодного слова поганого від Катерини Гандзюк про Паламарчука (депутат БПП, екс-заступник якого Ігор Павловський затриманий у справі Гандзюк) не чув».

31 липня у Херсоні біля під’їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. 4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала справу Гандзюк на закінчене умисне вбивство.

Гандзюк критикувала обласне управління Нацполіції Херсонщини й інші органи влади. Восени 2017-го вона у дописі на Facebook звинуватила начальника Управління захисту економіки Нацполіції в області Артема Антощука у вимаганні від міської влади хабара – 3% від сум усіх підрядів і тендерів. Відтак Антощук написав заяву «заднім числом», що йому нібито пропонували хабар. А згодом правоохоронці прийшли з обшуками на роботу до самої Гандзюк.

Напад на Гандзюк сколихнув українське суспільство. Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International закликало правоохоронців до результативного розслідування атаки на Катерину Гандзюк.