Головна Новини Люди з COVID-19 йдуть три кілометри до сімейного лікаря і стоять в...

Люди з COVID-19 йдуть три кілометри до сімейного лікаря і стоять в чергах на тест на холоді

Таку ситуацію в Скалатській громаі описала місцева мешканка Галина Кузьо.

“Ніколи не писала подібних постів,але цього разу вирішила написати.Тому що не можу змиритися з халатністю,безвідповідальністю і непрофесіоналізмом сімейної медицини у Скалатській громаді. На жаль я захворіла на covid. Звернулася до свого сімейного лікаря(Бохенок. О. І),вона взяла тест і він виявився позитивним,а на рентгені-запалення легень.Лікар сказала що місць у лікарні немає і призначила лікування додому(антибіотики і капання). Знайшла медсестру яка погодилася проводити мені процедури. Лише одного разу подзвонила до медсестри яка при моєму сімейному щоб прийшла вколола, а вона сказала що не прийде бо переживає за своїх рідних.

На 7 день хвороби мені стало гірше.Подзвонила до лікаря.Вона не приїхала,сказала міряти сатурацію,пити теплий чай і не панікувати.Після 10 днів антибіотиків я була зовсім виснажена,сил не було…А мені треба було здати повторний мазок.Я подзвонила до сімейного,пояснила,що йти 3 км не маю сили і попросила щоб вона до мене приїхала.Лікар одразу відмовила.Йшли вихідні, за деякий час я знову набрала лікарку,але вона навідріз відмовилася їхати до мене.

Мені нічого не залишалося як помаленьку відправлятися до неї. Було важко,але все ж таки я добралася до поліклініки.Мені взяли мазок і він знову був позитивний.Медсестра (Бай.І), по телефону сказала,що лікар до мене не вийде і щоб я помаленьку йшла додому, а лікар мені по телефону щось призначить. Після дзвінка мого сина і заяви,що він буде звертатися у відповідні органи,медсестра подзвонила до мене і сказала щоб я вернулася і вони мене послухають.

Після огляду лікарка сказала що все добре,щоб я йшла додому,а вона буде до мене дзвонити(жодного разу вона не подзвонила).Після вихідних я пройшла самостійно УЗД легень, де виявилася двостороння пневмонія,здала аналізи крові у приватній лабораторії, які теж були невтішні. Пройшов ще тиждень,жодного дзвінка від лікарки не було.Тільки в кінці тижня пізно ввечері подзвонила медсестра і сказала прийти зранку на мазки. Виявилося що мазки беруть пізніше і мені довелося довго на холоді з сухим кашлем і запаленням чекати мазка. Знову подзвонила до лікаря. Медсестра сказала:”Хочете здавайте, хочете ні, а ми закриваємо вам лікарняне”. Я була в шоці…без мазків, огляду, жодного аналіза…(медсестра вирішила закрити лікарняне). Правда я все ж дочекалася і здала мазки.

Тепер чекаю результатів.Всі говорять про важку ситуацію в громаді по covid. Але ніхто не говорить,як люди з підтвердженим вірусом їдуть в рейсових автобусах, йдуть пішки,контактуючи з іншими людьми, для того, щоб хоч якось добитися огляду лікаря і щоб хоч якось здати мазки. Бо наші лікарі сидять у теплих кабінетах і їм всерівно, як ти себе почуваєш і як ти до них доберешся,щоб здати мазок.Маючи транспорт вони не спішать їхати до хворого,не беруть жодних аналізів і навіть коли ти до них приходиш не хочуть вийти до хворого,бо він ще позитивний. У нашій громаді ще довго будуть такі цифри по ковіду, поки сімейні лікарі не почнуть робити свою роботу відповідально. Я подала скаргу в МОЗ(з записом розмови з медсестрою яка зверхньо і невиховано спілкувалася), і сподіваюся що ситуація хоч трохи зміниться” – пише Галина Кузьо.

Люди також пишуть, що на прийом до сімейного лікаря люди з коронавірусом їдуть автобусом разом тими хто їде на роботу.

Наталія ЛюбаЗ власного досвіду не можу нічого доброго сказати про лікаря, втрачено дорогоцінний час, на жаль, чи не пора задуматися про зроблене???. Здоров’я не повернути.

Марія ОлійникЯ теж не розумію сімейної медицини,коли лікар каже колотись дома,коли немає нікого з медосвітою,машини мають, цілий рік немає ковіду,то можна і попрацювати, машини для чого поясніть возити дупи свої