Головна Новини Заповідники Тернопільщини отримали нові автомобілі

Заповідники Тернопільщини отримали нові автомобілі

Двадцять заповідників, розташованих на територіях Рівненської, Вінницької, Чернівецької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Донецької, Житомирської, Херсонської, Полтавської, Волинської, Тернопільської та Сумської областей отримали нові автомобілі.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вручив ключі від автомобілів марки Рено Дастер представникам двадцяти об’єктів природно-заповідного фонду України, які з часу свого створення не закуповували транспортні засоби. Це пeрша цeнтралізована закупівля спeцавтомобілів установам ПЗФ Мінприроди за останні 6 років.
Придбані за державні кошти автомобілі спeціально обладнані для використання в складних умовах і призначені для поліпшення роботи служби державної охорони установ ПЗФ Мінприроди, яка наразі забезпечена траспортом лише на 35 відсотків від необхідного обсягу.
З ними державна служба охорони ПЗФ зможе ефективно реагувати на виникнення пожеж, незаконних рубок, забруднення територій, створення стихійних сміттєзвалищ, браконьєрство та інші порушення природоохоронного законодавства.
Проектом «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що реалізується в рамках Угоди між КМУ та урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво, планується додатково придбати ще близько чотирьох десятків автомобілів для дев’яти національних природних парків Карпатського регіону, що входять у проект.