Головна Новини Заплатить чималий штраф: на Тернопільщині судили тракториста

Заплатить чималий штраф: на Тернопільщині судили тракториста

трактор

На Зборівщині судили тракториста за пропозицію хабаря поліції. Чоловік пропонував 400 гривень за нескладання на нього протоколу за п’яну їзду.

Про це йдеться у вироку Зборівського райсуду від 11 листопада. Як випливає із обвинувального акту, 26 жовтня 2021 року близько 17 год. 30 хв. у межах села Метенів поліція виявила та зупинила трактор, водій якого був з ознаками явного алкогольного сп’яніння.

Пройти огляд на місці водій відмовився, тому поліція почала складати  адмінпротокол за ч.1 ст.130 КУпАП. Під час складання протоколу тракторист запропонував поліції 400 грн задля уникнення від можливої адмінвідповідальності. Поліцейські відмовились, пише Тернополіс.

Дії тракториста були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища.

Надалі обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. 11 листопада суд її затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення. Рішення у справі про п’яну їзду ще немає.

Олена РОМАНЮК