Головна Новини Заборони щодо ввезення в Україну товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю

Заборони щодо ввезення в Україну товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю

еміграціяТовари, що переміщуються через митний кордон України, крім митного контролю, можуть підлягати державному санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю. Повідомили в відділі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області.

У пунктах пропуску через державний кордон України зазначені види державного контролю (крім радіологічного) здійснюються органами фіскальної служби у формі попереднього документального контролю на підставі інформації, отриманої від державних органів, уповноважених на здійснення цих видів контролю, з використанням засобів інформаційних технологій. Органи фіскальної служби взаємодіють з державними органами, уповноваженими на здійснення зазначених видів контролю, координують роботу з їх здійснення у пунктах пропуску через державний кордон і в зонах митного контролю на митній території України в порядку, встановленому цим Кодексом та іншими законами України.
Дані види контролю здійснюються:
1) у пунктах пропуску через державний кордон України – стосовно встановлених законодавством України заборон щодо переміщення окремих товарів через митний кордон України;
2) при поміщенні в митний режим – стосовно встановлених законодавством України обмежень щодо переміщення окремих товарів через митний кордон України.
Митний контроль та митне оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України, завершуються тільки після проведення встановлених законами України для кожного товару видів контролю, зазначених у частині першій статті 319 Митного кодексу України. При вивезенні товарів за межі митної території України радіологічний контроль може здійснюватися в органах доходів і зборів відправлення при завершенні митного оформлення або у пунктах пропуску через державний кордон України при завершенні митного контролю товарів.
Відтак, з метою забезпечення виконання положень статті 319 Митного кодексу України, а також дотримання норм законодавства щодо здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України та державного контролю товарів, що переміщуються через митний кордон України, варто ознайомитись із оновленим Переліком заборон щодо ввезення на митну територію України товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю.