Головна Новини «Дякують і плачуть»: реакція людей на допомогу волонтерів проекту «На відстані руки»

«Дякують і плачуть»: реакція людей на допомогу волонтерів проекту «На відстані руки»

Днями у Тернополі запрацював благодійний проект «На відстані руки», який було започатковано для допомоги людям, що на час карантину залишилися без засобів для життя. Організатор ініціативи, власниця мережі «Квітоцентр» Іванна Бойко, розповідає, що ідея виникла спонтанно і без довгих роздумів: зараз так треба. Тому разом із однодумцями взялася за справу, віддавши усі сім приміщень «Квітоцентру» для сортування продуктів та товарів першої необхідності для людей, які зараз найбільше цього потребують. Тернопільські волонтери, представники громадських організацій, соціальних служб і «Карітасу» об’єдналися, аби оперативно та фахово надавати допомогу. У четвер, другого квтіня,  була здійснена доставка п’ятдесяти таких наборів. У кожному з них – хліб, молоко, цукор, різні крупи та макарони, олія, картопля, яблука, банани, мило, рукавички, маска, туалетний папір тощо.

  • Ми звернулися за даними про осіб, які особливо потребують допомоги, до Тернопільської міської ради та «Карітасу», також у нас працює кол-центр, куди люди, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, можуть звернутися для отримання допомоги. Безумовно, проводиться перевірка щодо достовірності фактів, щоб уникнути випадків зловживання, – розповідає Іванна Бойко. – У нас вже сформована база волонтерів із двох сотень осіб, долучаються підприємці, за що щиро їм дякуємо. Наші волонтери мають необхідні засоби захисту та дезінфектори. Автомобілі, якими доправляють продуктові набори потребуючим у Тернополі, проходять відповідну обробку. Все запаковане та розфасоване, аби ті, хто перебувають в групі ризику, залишаючись вдома, мали найнеобхідніше.

За словами пані Іванни, після перших публікації про початок роботи проекту, відгукнулося чимало людей які запропонували свою допомогу. Зараз перелічити та оцінити внесок їх всіх просто неможливо, адже кожен допомагає, як може. Особливим  дарунком разом із продуктовими набориами є квіти, які дарує «Квітоцентр», щоб підбадьорити людей та подарувати їм посмішку.

  • Зараз золотий час, щоб побачити хто є хто. Це найкращий час, щоб відчути ті емоції, які ми відчуваємо лише тоді, коли допомагаємо тим, хто потребує. Я дуже емоційна людина, тому в мене кожна доставка пакунків викликає масу емоцій. Люди радіють, плачуть, дякують. Одна бабуся сказала, що їй ніколи не дарували квітів, і аж зараз, під час епідемії, вона отримала їх від абсолютно незнайомих людей. Це треба просто бачити, почути ці слова, тому те, що ми робимо зараз, це справа для душі, – ділиться емоціями ініціаторка проекту.

Наразі волонтери закликають долучатися всіх охочих, адже у   Тернополі є дуже багато особливих людей, які зараз дуже чекають на підтримку та допомогу.

Інформація для тих, хто хоче скористатися допомогою волонтерів «На відстані руки»:

Телефон гарячої лінії працює із понеділка по п’ятницю з 9.00 до 17.00. Субота-неділя вихідні.
– Соціальні пакети волонтери доставлятимуть у середу, або ж у п’ятницю (чи в інші дні) за наявності вільного транспорту.
– Одна особа може отримати один продуктовий набір мінімум раз на місяць за наявності продуктів для його комплектування.
– Продукти надаватимуть з тих, які є в наявності на складі.
– Категорії населення, на які спрямований проект: самотні похилого віку з інвалідністю, які не мають родичів в місті Тернополі; сім’ї, які перебувають в кризі (наявність необхідних документів, безробіття, одинока мати, малозабезпечені, багатодітні).
– Категорії потребуючих вносять в єдині реєстри користувачів Терценру, Карітасу та інших благодійних фондів.
– Одна сім’я (одинока людина) отримує один продуктовий набір за наявності його на складі.
Допомога надається в м.Тернопіль

Банківський рахунок:
ТЕРНОПIЛЬСЬКИЙ БЛАГОДIЙНИЙ ФОНД КАРIТАС
р/р UA153387830000026007055126898
ЄДРПОУ 21162280 АТ КБ “ПРИВАТБАНК” код банку 338783

Логістичний штаб: Тернопіль, вул. Текстильна, 42 Телефон: 068 949 2949