Головна Новини Добровольці вимагають призначити замість Грицака екс-керівника Тернопільського управління СБУ

Добровольці вимагають призначити замість Грицака екс-керівника Тернопільського управління СБУ

Добровольці і АТОвці вимагають у Володимира Зеленського призначити керівником СБУ екс-керівника Тернопільського обласного управління служби безпеки Олександра Радецького.
Сьогодні вранці під стінами адміністрації президента зібралися добровольці, які поставили кілька вимог новообраному президенту:
1. Зупинити переслідування і тиск з боку СБУ на добровольців і волонтерів.
2. Проведення повного та об’єктивного розслідування фактів зловживань з боку вищих посадових осіб країни під час проведення АТО / ООС – підриву арсеналів, провальних військових операцій, торгівлі на крові і так далі.
3. Проведення реформи СБУ з метою позбавлення служби від корупційних повноважень.
4. Люстрація керівників всіх рівнів в системі СБУ, які сховалися за посвідченням учасника бойових дій.
5. Зробити неможливим будь-яке політичне і олігархічний вплив на СБУ “, – сказано в документі, який опублікований в Facebook проекту Новини України і світу.
«Обозреватель» пише, що мітингувальники в якості кандидатури на посаду глави СБУ назвали екс-заступника голови Служби безпеки України Олександра Радецького, пише m.gordonua.com

“Він знає і добровольчі рух, і волонтерів – він може нас об’єднати. Зараз наше рух розрізнено, але він професіонал. Від нього керівництво СБУ вимагало знищити добровольчі рух, і він відмовився, але він професіонал, який знає, що треба робити, і може стати тією людиною, на якого Зеленський може покластися “, – цитує видання екс-бійця Айдара Валентина Лихоліта.