Головна Новини Доброволець тернопільського батальйону «Тайфун» розповів, чому вирішив йти на фронт

Доброволець тернопільського батальйону «Тайфун» розповів, чому вирішив йти на фронт

22-річний Андрій Бердадін вступив у тернопільський добровольчий батальйон «Тайфун» у квітні. З того часу каже, досяг доволі високого рівня підготовки, як теоретичної, так і практичної. І попри те, що «тайфунівці» виконують завдання з забезпечення охорони громадського порядку та безпеки у Тернополі, вирішив допомогти військовим на передовій.

«Робота нашого батальйону в Тернополі – це користь для всього міста. Під час патрулювань ми постійно виявляємо порушників. І йдеться не лише про порушення комендантської години. Іноді люди не до кінця розуміють, що безпека громадян залежить від того, наскільки забезпечується виконання вимог не лише воєнного часу, а й інших норм. Я розумію, що тут працюють достойні люди, але я вирішив, що хочу зробити більше», – розповідає Андрій.

Доброволець каже – за майже 4 місяці у батальйоні набув чималого досвіду та став впевненим у своїх силах. Адже у добробаті «Тайфун» тренування та вишколи відбуваються на високому рівні.

«Якщо порівнювати мене, коли я тільки вступив у лави добробату і зараз – то це небо і земля. В батальйоні дають неймовірну кількість знань і практики – це і поведінка зі зброєю, і робота в групі, і співпраця з Нацполіцією та ЗСУ, і багато інших важливих речей. Це дуже добра підготовка – ти не є просто хлопчина з вулиці, якому дали автомат з фразою «біжи, стріляй». Ти знаєш тактику і добре орієнтуєшся. Теорія без практики – це в нікуди. А в батальйоні завжди теорія закріплюється на практиці. Під час навчань інструктори постійно аналізують та розбирають помилки і тоді йде робота на їх виправлення – це дає добрий результат. З мого досвіду, я «до» і «після» – це колосальний ривок вперед», – запевняє Андрій.

Тож, коли Андрій зрозумів, що достатньо готовий до наступного кроку – прийшов у військкомат з бажанням підписати контракт. Пройшов ВЛК і зараз чекає на подальші інструкції вже від центру комплектування.

«У батальйоні я отримав добрий старт – хорошу базу знань, вмінь та навичок. Тепер я хочу допомогти нашим хлопцям на фронті. Я не можу відсиджуватися тут – вважаю, що мушу рухатися вперед».

Додамо, Андрій – не перший із батальйону «Тайфун», хто вирішив підсилити наших військових на фронті. За кілька місяців із тернопільського добробату у ЗСУ вступили вже кілька десятків чоловіків.