Головна Новини Дмитра Мудрого, який загинув через вибух газу в Тернополі, посмертно нагородять пластовою...

Дмитра Мудрого, який загинув через вибух газу в Тернополі, посмертно нагородять пластовою відзнакою

24-річного хлопця, який загинув через вибух газу в Тернополі, посмертно нагородять пластовою відзнакою.

24-річний Дмитро Мудрий, який загинув через вибух газу в Тернополі, був активним членом “Пласту”. Він отримав 80% опіків тіла, рятуючи від пожежі молодших братів, повідомляє ТСН.

Про це повідомили у Facebook на сторінці спільноти “Пласт – український скаутинг”. 

“Дмитро Мудрий приєднався до “Пласту” ще з новацтва, згодом юнакував у гуртку “Фенікси” у курені число 29 ім. Юрія Старосольського. Очолював і рій, і у гурток на посадах ройового та гурткового, виконував й інші діловодства. У дорослому віці був членом куреня “Орден Хрестоносців”. Дмитро дуже любив пластові табори: спочатку як учасник, потім як організатор. І його не спиняло чи в Україні проходив табір, чи в Польщі — Дмитро їздив усюди”, – йдеться у повідомленні. 

Хлопець навчався у Київському національному університеті культури і мистецтва. Був ведучим дитячих передач на тернопільському телеканалі. 

У коментарі виданню Zaxid.net Тарас Степанюк із центрального офісу “Пласту” розповів, що що за порятунок своїх молодших братів під час пожежі Дмитра Мудрого нагородять посмертно пластовою відзнакою “Бронзовий хрест за геройський чин”.

Також у Львові проведуть благодійний вечір-пам’яті покійного Дмитра. Усі зібрані гроші перекажуть його родині. 

Нагадаємо, у Тернополі, на вулиці Самчука, 11 березня у приватному житловому будинку стався вибух газу. Тоді постраждало двоє чоловіків – господар будинку та його 24-річний син Дмитро. Молодшого чоловіка намагались врятувати у Львові. Знайомі організували збір коштів на порятунок. Проте 17 березня хлопець помер. Слідом за ним відійшов у вічність і батько.

https://1plus1.video/video/embed/QulVVng2