Головна Новини Гурт з Тернополя Tvorchi пройшов у фінал національного конкурсу Євробачення (відео)

Гурт з Тернополя Tvorchi пройшов у фінал національного конкурсу Євробачення (відео)

Другий півфінал нацвідбору на «Євробачення-2020» стартував о 19: 00 у Палаці культури КПІ (Київ), шоу наживо транслювали суспільні канали «UA: Перший», «UA: Культура», комерційний канал СТБ, а також можна було дивитися на цифрових платформах Суспільного і СТБ.

У ньому виступили 8 учасників, з яких глядачі (50%) та члени журі (50%) спільними зусиллями обрали трьох фіналістів. Імена переможців другого півфіналу оголосив ведучий Сергій Притула. Ними стали гурт Tvorchi з піснею Bonfire (по 8 балів від суддів і глядачів),  співак Khayat з піснею Call for love (по 7 балів від суддів і глядачів) і співак David Axelrod із піснею Horizon (6 балів від суддів і 5 балів від глядачів).

Члени журі Андрій Данилко, Тіна Кароль та Віталій Дроздов 1 бал дали Garna з піснею Who you are, 2 бали – Олександр Порядинський з піснею Savior, 3 бали – Fo Sho із піснею BLCK SQR, 4 бали – Еліна Іващенко з піснею Get up, 5 балів – Moonzoo feat. F.M.F. Sure із піснею Maze, 6 балів – David Axelrod із піснею Horizon, 7 балів – Khayat зпіснею Call for love і 8 балів – Tvorchi зпіснею Bon fire.

Глядачі найменше SMS і голосів у додатку Teleportal надіслали за Garna з піснею Who you are (1 бал), 2 бали –  Moonzoo feat. F.M.F. Sure із піснею Maze, 3 бали – Fo Sho із піснею BLCK SQR, 4 бали – Еліна Іващенко з піснею Get up, 5 балів – David Axelrod із піснею Horizon, 6 балів – Олександр Порядинський з піснею Savior, 7 балів – Khayat з піснею Call for love, 8 балів – Tvorchi з піснею Bon fire.

Якщо два або більше учасників наберуть однакову кількість балів, то перевагу матиме той, за кого проголосувало більше глядачів.