Головна Новини В Кременці відкрили пам’ятну дошку відомому австрійцю

В Кременці відкрили пам’ятну дошку відомому австрійцю

У Кременецькому ботанічному саду відкрили памятну дошку Віллібальду Бессеру. В урочистостях взяли участь представник Посольства Республіки Австрія пан Андреас Веннінґер та учасники науково- практичного семінару представники з України, Австрії, Німеччини.
Відкриття памятної дошки відбулося 4 червня напередодні Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища. Влілібальд Бессер, будучи директором Кременецького ботсаду, збільшив видове різноманіття України за рахунок світової флори . За директорування В.Бессера Кременецький ботанічний сад входив до номенклатури ботанічних садів світу.
Із привітальним словом до гостей звернувся директор ботанічного саду Роман Іваницький. Провідний фахівець сектору екологічної освіти Юлія Бондючна провела еколого -пізнавальну екскурсію стежками ботанічного саду, під час розповіді якої, всі поринули у загадковий світ природи.
У книзі відгуків гості зазначили: “У кожній пелюстці чи листочкові багатого та унікального світу ми побачили та відчули Ваше шанобливе ставлення, Вашу працю у збереженні і примноженні цієї перлини Кременця… Бажаємо Вам процвітання серед квітів, пахучої романтики та благословення на плідну працю, мир, добро, благополуччя”.
Нині Кременецький ботанічний сад продовжує роботу, яку два століття тому започаткував Віллібальд Бессер.