Головна Новини Відома тернопільська спортсменка розпочала писати книгу

Відома тернопільська спортсменка розпочала писати книгу

Олімпійська чемпіонка та чемпіонка світу з біатлону, капітан жіночої збірної України, тернополянка Олена Підгрушна розпочала роботу над автобіографічною книгою. Про це вона розповіла журналістам під час зустрічі у Тернопільському прес-клубі.

Ідея про написання книги була вже давно. На різноманітних зустрічах спортсменці часто зауважували, що вона так багато розповідає і розповіді такі цікаві, що їй уже пора книгу писати. Те саме говорили рідні, друзі та знайомі. Та Олена тільки відповідала: «Колись напишу». З початку 2021 року спортсменка почала активно дописувати на власну сторінку у фейсбуці. Вона багато розповідає про біатлон, особливості цього спорту, відповідає на різноманітні запитання її шанувальників, а також про особисте: як почала займатися біатлоном, про сім’ю, про захоплення. У результаті спортивний портал «Tribuna.com» назвав соцмережі Підгрушної енциклопедією крутих фактів про біатлон. Такі зміни пов’язані з тим, що у біатлоністки з’явився менеджер. Нею стала тернопільська спортсменка, тренер, чемпіонка світу з пауерліфтингу Лілія Проць. Вона й про книгу Олені Пігрушній нагадала.

  • У січні я запропонувала Олені свої послуги менеджера, – розповідає Лілія Проць. – У любительському спорті менеджерів мало хто має, переважно це стосується футболу, тенісу, боксу – там, де заробляють на цьому великі гроші. – Олена погодилася і два місяці тому ми почали працювати. Як спортсменка сама знаю, що мене багато читають і коли розповідаю про себе, то людям цікаво. Запропонувала: будемо писати разом, я буду підказувати, щоб людям було цікаво: чим живе Олена Підгрушна, як займається тощо. Почали робити дописи, збирати питання з різних груп вболівальників, а запитували вони елементарне: яка зброя, як стріляє Олена-лівша, як вітер впливає на стрільбу, які лижі, хто їх готує до змагань, як відбувається підготовка до змагання, як розпочинається ранок. Олена дуже багато почала писати і воно якось так перетворилося у те, що є база знань, яку треба було б розвивати. Тоді знову виникла ідея про книгу. Вирішили, що вона буде біографічною. Зараз ми шукаємо видавництва, які б погодилися її видати, і редактора, який допоможе скласти зміст книги. Паралельно аналізуємо багато книжок. В Україні дуже мало автобіографічних книг спортсменів, більшість написані про спортсмена. А Олені від свого імені за 20 років кар’єри є що розказати.

Олена Підгрушна додала, що тепер із стадії «Колись напишу» вона перейшла до дій і почала роботу над книгою.