Головна Новини Відновити патріотичний мілітарний дух можна на Тернопільщині

Відновити патріотичний мілітарний дух можна на Тернопільщині

Для бажаючих згадати молодість, відновити патріотичний мілітарний дух і поспілкуватися в колі друзів вишкільний центр «Лисоня» ім.Івана Гавдиди (таборова оселя «Соколиця») 28 липня організовує зустріч симпатиків справи Івана Гавдиди та ідей ОУН.

Основний день вишколу – 28.07, але можна заїхати раніше, і поїхати пізніше.

В програмі:
активні розваги – пейнтбол, стрільба, спортивні ігри
активне дозвілля – гутірки на актуальні теми, шашлик, ватра та співи біля вогню
неформальне спілкування із побратимами про все на світі і все, що самі зорганізуємо.

Щоб отримати більш детальну інструкцію необхідно зголоситися до Тараса Гребеняка (тел.097-22-19-70, tarasiryy@gmail.com ViberWhatsApp (0994973570).

Людина живе доти – допоки її пам’ятають. Славної пам’яті Іван Гавдида не тільки яскраво залишився у споминах друзів, земляків, усіх, хто знав цього великого подвижника і патріота, а й діють та розвиваються розпочаті ним справи. Один із відновників Пласту, молодіжного патріотичного руху на Тернопільщині та в Україні. Це саме за його ініціативи 1998 року була створена одна з найпотужніших організацій української молоді відома сьогодні як Молодіжний націоналістичний конгрес.

Передували виникненню МНК чисельні юнацькі акції, табори, збори. У 1991 році поблизу хутора Базниківка (Тернопільщина) вперше відбувся пластовий молодіжний табір «Лисоня», який організував Іван Гавдида. Звідтоді, на цій місцевості, званій Соколиця, щороку збиралося багато наметових таборів від декількох десятків до сотень учасників. Згодом вони стали відомими українськими політиками, культурними та громадськими діячами, науковцями, військовими. Всебічну підтримку та допомогу у патріотичному вишколі молоді надавали жителі Саранчук, родинного села Івана Гавдиди. Нині цією важливою справою переймаються друзі, зокрема його побратим Володимир Петровський, голова Саранчуківської об’єднаної територіальної громади.

Аби збільшити чисельність, підвищити якість проведення та розширити можливість заходів, організатори таборувань вдалися до створення повноцінної таборової оселі, взявши за взірець найкращі центри в Україні та за межами нашої держави. Таборова оселя «Соколиця» має стати багатофункціональним стаціонарним закладом для організації різноманітних освітніх, виховних, вишкільних, оздоровчих, спортивних заходів у польових умовах за будь-якої пори року.  Про «Соколицю», засади її створення та сучасний етап зведення розповідає друг Івана Гавдиди, заступник Голови ОУН Тарас Гребеняк:

«Найважливіші ідейні цінності таборової оселі, найперше, її ідейний орієнтир – це Бог та Україна. Її виховний ідеал – всебічно розвинена особистість, відповідальний та повновартісний громадянин, патріот України. Основними аспектами вишколу та виховання будуть проектний метод, тіловиховання, життя в природі, табірництво, мандрівництво, ідеологічні гутірки та заняття, робота в команді чи невеликій групі. Беручи до уваги події на Донбасі, чимало уваги треба приділяти націленості юнацтва та молоді на волонтерство – служити людям, творити добро, заохочувати до цього інших. Важливими також є екологічна культура, гармонійне співжиття з природою та оточенням, зокрема із жителями довколишніх сіл».