Головна Новини Вшістнадцяте на Тернопільщині виставка-ярмарок декоративних голубів, птиці та інших домашніх тварин

Вшістнадцяте на Тернопільщині виставка-ярмарок декоративних голубів, птиці та інших домашніх тварин

Традиційно у першу неділю календарної весни Чортківський клуб голубоводів влаштовує всеукраїнську виставку-ярмарок декоративних голубів, птиці та інших домашніх тварин уже шістнадцятий рік поспіль. Цьогоріч вона носила промовисту назву «Голуб миру».

Періодично виставка змінювала свою локацію. Приміром, два роки поспіль базувалася в районі колишнього м’ясокомбінату – не надто зручно з поїздом для містян. Тож цьогоріч вона переїхала у більш вдале місце – на територію митного поста. Як виявилося згодом, і тут місця виявилося замало для численних приїжджих гостей і місцевих любителів живої природи.

Як завше, чого тут тільки не зустрінеш: від різнобарвного декоративного птаства – голубів, павлінів, фазанів, папуг, канарок – до домашньої птиці –курей, гусей, качок, індиків, а ще кролі, нутрії, собаки (за одного породистого пса просили навіть тисячу «долярів»), плюс саджанці, насіння, різний господарський реманент тощо.

Можна було й поласувати смаженим на вогні шашликом чи бараболею – закладів виїзної торгівлі не бракувало.

Для чортків`ян, особливо маленьких, ця виставка тварин давно стала однією з найулюбленіших подій культурного життя у році, місцем, де можна з користю та приємністю провести вихідний день.

Чортків.Сity