Головна Новини Випускники тернопільських вузів поповнюють лави безробітних

Випускники тернопільських вузів поповнюють лави безробітних

Тенденцію до збільшення кількості безробітних фіксують на Тернопільщині упродовж останніх місяців. Це пов’язано із завершенням сезонної зайнятості, – констатують в обласному центрі праці. Серед незайнятого населення переважає молодь з вищою освітою.
Працевлаштувати дипломованого випускника університету найскладніше, – кажуть фахівці центру зайнятості. Проблема у відсутності вакансій для спеціалістів.
«Нині складно працевлаштувати педагогів. Вакансій для них небагато. Основну частину безробітних складають випускники вишів з педагогічною освітою. Також ще одне дуже важливе питання – це пошук роботи для безробітних, які попередньо займали посади у держслужбі. З працевлаштуванням робітників дещо інша ситуація склалася. У нас за них, зазвичай, бореться роботодавець. Оскільки робітники на ринку праці нині по-особливому затребувані», – каже заступник директора Тернопільського обласного Центру зайнятості Олександра Островська.
Загалом на Тернопільщині зберігається тенденція до зменшення безробітних, – констатують в обласному центрі зайнятості. Також в регіоні більшає роботодавців. У дефіциті залишаються робітничі спеціальності: будівельники, продавці, водії, монтери, кухарі, офіціанти. Відтак в області розпочали кампанію з популяризації саме таких професій. Причому зарплата у багатьох представників робітничої галузі залишається конкурентною.
Софія Романська, За Збручем