Головна Новини Вбивцям 20-річного Віталія Гнатишина сьогодні зачитали вирок

Вбивцям 20-річного Віталія Гнатишина сьогодні зачитали вирок

У Тернопопільському міськрайонному суді відбувається останнє засідання в справі про вбивство тернополянина Віталія Гнатишина.

У ці хвилини суддя зачитує вирок.

У залі суду перебувають близько п’ятдесяти осіб, понад десять працівників судової охорони та конвоїрів.

Десять років позбавлення волі для Сергія Терендеха та сім – для Володимира Біляшевича, підозрюваних у вбивстві 20-річного тернополянина Віталія Гнатишина. Такого покарання домагалася прокурорка під час дебатів у суді 30-го січня.

Про це повідомив головуючий суддя Юрій Дзюбановський

Вимогу прокурорки Ірини Єдинак підтримали захисники родини загиблого Павло Варода та Олексій Скакун.

Адвокат Володимира Біляшевича вимагав для свого підзахисного пом’якшувального вироку.

Адвокати Сергія Терендеха Володимир Твердохліб та Юрій Демкович наполягали, аби з їх підзахисного зняли обвинувачення у вбивстві Віталія Гнатишина.

Віталія Гнатишина побили торік в ніч на 30 червня біля нічного клубу “Алюр” у Тернополі. Поліція затримала двох підозрюваних у скоєнні злочину — 24-річного Сергія Терендеха та 25-річного Володимира Біляшевича.

Сергію Терендеху інкримінують дві статті кримінального кодексу України: хуліганство, скоєне групою осіб і умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

Володимиру Біляшевичу інкримінують три статті: погроза вбивством, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї, носіння вогнепальної зброї без передбаченого законодавством дозволу. Володимир Біляшевич перебував під домашнім арештом. Сергій Терендех знаходився в Чортківському слідчому ізоляторі, – повідомляє Суспільне. Тернопіль