Головна Новини «Ваш син у поліції»: повідомлено про підозру трьом особам

«Ваш син у поліції»: повідомлено про підозру трьом особам

За процесуального керівництва працівників прокуратури Тернопільської  області повідомлено про підозру 3 учасникам організованої злочинної групи, які шахрайським способом заволоділи коштами жителів області на суму близько  1 млн грн.

За даними слідства, вказану злочинну групу у 2019 році створив та очолив з метою отримання незаконних доходів на постійній основі житель Львівської області.  Усвідомлюючи, що самостійно реалізувати свій злочинний умисел, направлений на заволодіння чужим майном, він не зможе, зловмисник залучив  до складу групи ще 2 учасників – жителів Львівщини.
Шахраї діяли на території Тернопільської, Волинської області за схемою: “Ваш син у поліції”, повідомляючи громадянам телефоном про нібито причетність їх  родичів до кримінальних правопорушень. Жертви віддавали останні заощадження за порятунок родича, водію, який приїжджав відразу після телефонного дзвінка. Досудовим розслідуванням задокументовано 9 фактів незаконного заволодіння грошовими коштами та майном потерпілих шляхом обману (шахрайства) на суму близько 1 млн грн. Розслідування за  ч.4 ст.190 КК України триває.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області