Головна Новини Барна обіцяє за руку водити по кабінетах тих хто хоче узаконити кар’єри

Барна обіцяє за руку водити по кабінетах тих хто хоче узаконити кар’єри

dsc_5197Новий керівник області Степан Барна на засіданні колегії обласної держадміністрації довід до відома голів районних адміністрацій, райрад, керівників департаментів та решти чиновників, яким чином буде вирішувати проблемні питання у різних галузях. Одне з найперших питань, яке він береться вирішити – легалізація кар’єрів, що діють в області. До тих, хто працює легально у Степана Барни немає питань, а за тих, хто не узаконив свою діяльність, пообіцяв серйозно взятися.   

“Далі не може продовжуватися така ситуація з кар’єрами, яка має місце зараз, – каже Степан Барна, голова ТОДА. – З цим боролася обласна рада, органи місцевого самоврядування, а тепер будуть боротися всі, бо у нас виходу нема. Далі падати нікуди. Якщо ми не заставимо всіх жити чесно, в нас перспективи не буде, і буде така сама доля, як в попередників, я би не хотів, щоб ви цю долю повторювали. Прошу всіх голів адміністрацій, сільрад, силовиків, правоохоронців, прокурорів, СБУ звернути увагу на цю проблему”.

Для того, щоб легалізувати кар’єри, за словами Степана Барни, не обов’язково давати хабарі. Він переконався у цьому на власному досвіді, перебуваючи депутатом обласної ради. Сказав, що без жодної копійки хабаря вдалося отримати всі дозвільні документи на три кар’єри у Теребовлянському районі та один у Збаразькому. Також зазначив, що «особисто буде водити по Кабмінах, по Міністерствах, і вирішувати ці питання» разом з тими, хто захоче працювати легально у сфері видобутку надр.