Головна Новини Банани, ананаси та інжир: на Тернопільщині сім’я вирощує екзотичні фрукти

Банани, ананаси та інжир: на Тернопільщині сім’я вирощує екзотичні фрукти

Банани, ананаси, інжир та кавові дерева у приватному господарстві вирощує сім’я Лесі та Степана Попиків на Тернопільщині. Екзотичними рослинами займаються 14 років. Зараз у них зростають 20 видів, – каже жінка, повідомляє Суспільне.

Сім’я Попики живуть у Ценові Козівської громади. Жінка розповіла, що вирощування екзотичних фруктів започаткував батько чоловіка. Він збудував енергоощадну теплицю, яка була вкопана в землю на півтора метри та почав вирощувати банани, лимони, апельсини, мандарини та інжир.

“Найбільше у нашій теплиці лимонів, вони уже цвітуть. Є такі, що мають вже плоди. Лимончики дуже адаптовані до наших кімнатних умов і прекрасно ростуть. Є інжир. Йому приблизно рік. Ще рік і він вже буде мати також плоди. Інжир адаптований, буде рости як в кімнатних умовах, так і на вулиці. Також маємо лавровий лист, який ми всі звикли використовувати до супчиків, борщиків.

Леся Попик каже, на лимонових деревах уже є великі плоди. Цим деревам майже 10 років. Один плід приблизно має 400-500 грам.

Найбільший лимон цього року мав вагу 1200 грамів.

Лимон вагою 1 кілограм 200 грамів

Лимон вагою 1 кілограм 200 грамів. Суспільне Тернопіль

“Є у нас апельсини. Вони також адаптовані до кімнатних умов, не тільки в тепличних умовах вони будуть рости. І маємо сформований плід. Апельсини дуже солодкі. Навіть саму цедру апельсина ми також їмо”.

1
Ананаси СУСПІЛЬНЕ ТЕРНОПІЛЬ
1
Леся показує лимонові дерева СУСПІЛЬНЕ ТЕРНОПІЛЬ
1
Інжир СУСПІЛЬНЕ ТЕРНОПІЛЬ
1
Ананаси СУСПІЛЬНЕ ТЕРНОПІЛЬ
1
Леся показує лимонові дерева СУСПІЛЬНЕ ТЕРНОПІЛЬ

Деякі цитрусові – невибагливі, тому їх можна вирощувати і в квартирі, каже Леся Попик.

“Щоб посадити лимон – треба мати йде готові його черенки. Садимо їх у трошки більші горшечки, не у великі одразу, бо якщо посадити черенок у великий горшок, то рослина загине. Треба мати звичайний універсальний куплений ґрунт і перегній. Завдяки широкому листю, лимонові дерева не потребують додаткового освітлення. Тобто, в кімнатних і тепличних умовах все чудово росте і плодоносить”.

Лимон, вирощений у теплиці сім'ї Попик