Головна Новини На Тернопільщині буде застосований графік погодинного відключення електроенергії для усіх абонентів

На Тернопільщині буде застосований графік погодинного відключення електроенергії для усіх абонентів

З ночі 16 травня, на Тернопільщині будуть вимикати світло усім абонентам і приватним фірмам і фізичним користувачам, згідно графіку. 

Про це щойно повідомили в АТ “Тернопільобленерго”.

“На жаль, в енергосистемі країни продовжує зберігатися дефіцит, і впровадження попередніх графіків не дало змоги стабілізувати енергосистему. Саме тому, за вказівкою диспетчера НЕК “Укренерго” з 00 год. до 09 год. та з 16 год. до 24 год. 16 травня будуть застосовуватися ГПВ при перевищенні гранично допустимих величин споживання електричної енергії для Тернопільської області. ГПВ – це той графік погодинного відключення електроенергії, який застосовувався під час важкої ситуації в енергетиці в 2022-2023 роках. Даний графік погодинних вимкнень електроенергії на тиждень з 13 по 19 травня 2024 р. оприлюднений на офіційному сайті АТ “ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО”, – відзначили енергетики. 

В даному графіку, передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

Якщо хтось із споживачів не пам’ятає свою групу, то її можна перевірити в Додатку до ГПВ, який теж є на сайті АТ “ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО”:

https://www.toe.com.ua/news/71