Головна Новини У чортків’янина-далекобійника вервичка в авто в далеких світах закровоточила в дорозі

У чортків’янина-далекобійника вервичка в авто в далеких світах закровоточила в дорозі

Про таке Господнє диво, яке спостеріг її син, минулого тижня схвильовано повідомила на своїй Facebook-сторінці відома в нашому краї особистість – довголітня очільниця культуральної галузі району, а нині – начальниця гуманітарного відділу Чортківської РДА, заслужений діяч мистецтв України Галина Чайківська, пише Чортків Сіті.

– Мій син працює далекобійником і зараз знаходиться за кордоном, – розповіла вона у своєму пості. – У кабіні його фури завжди перебуває вервиця Божого Милосердя (до слова, придбана в Зарваниці, про що журналісти Чортків.City дізналися згодом – Авт.), щоб Господь та Матір Божа охороняли його в дорозі. Щоденні молитви і читання Біблії дає йому силу торувати шлях дорогами Франції, Данії, Німеччини та інших країн. Сьогодні зранку він поглянув на вервичку і побачив, що вона кровоточить. Спочатку здивувався, тоді довго придивлявся і застеріг, що на ній щораз більше з’являється такої рідини у вигляді крові. Помолився, зняв вервичку і, коли поклав на салфетку, на ній залишились сліди (плями). Взяв у руки та відчув цю рідину. І зрозумів, що це – неймовірна Сила Божа, це – Небесний Знак. Кровоточила протягом цілого дня.

Автор: Фото зі сторінки Галини Чайківської у Facebook

Редакція попросила прокоментувати таке явище блогера нашого сайту Чортків.City, священника чортківського храму Святої Покрови отця Андрія Левковича.

– Господь скріпляє, можливо, й застерігає нас, час покаже. Однозначно, потрібно посилювати свої молитви за мир і спокій в світі, – пояснив душпастир.

Буквально вчора ми розмовляли з авторкою поста в соціальних мережах. «Так, вервичка припинила кровоточити, проте сліди крові на ній так і залишаються», – повідомила Галина Зеновіївна.

А ще розповіла, що й собі зверталася за розтлумаченням сенсу того, що трапилось, до священників, яких в їхній родині аж троє, а також – до отця-декана Чортківського деканату ПЦУ отця Михаїла Левковича. Отримана відповідь від всіх схожа: це – знак благодаті для власника вервички-оберегу. Можливо, Господь в такий спосіб попереджає про щось. Бо ж дано нам у Святому Письмі: «Прийдіть до Мене, всі втомлені та обтяжені, і Я заспокою вас…» (Мт. 11, 29).