Головна Новини У Тернополі таксист паркуючись збив стареньку бабусю

У Тернополі таксист паркуючись збив стареньку бабусю

таксі

Днями у Тернопільському міськрайонному суді було проголошено вирок водієві таксі, з вини якого під колеса «Шевроле» потрапила 85-річна жінка. І хоча обвинувачений своєї вини не визнав, суд, спираючись на зібрані докази та покази свідків і потерпілої, засудив його до шести місяців арешту та на рік позбавив права керувати транспортними засобами.

Причиною кримінального провадження стала аварія, що трапилась 11 серпня минулого року в Тернополі, поблизу одного із супермаркетів АТБ на Сонячному масиві, пише  Тижневик “Номер один”

Уранці того дня таксист поблизу АТБ висадив пасажирку, подивився на годинник – майже дев’ята і, трохи завагавшись, вимкнув двигун, поставив автомобіль на ручник і зручніше вмостився у кріслі, очікуючи на нове замовлення. Скільки часу минуло, водій упевнено стверджував, що декілька хвилин, коли раптом почув  жахливий крик. Автоматично схопився за кермо та подивився у дзеркало. Ззаду за його «Шеврове» стояла жінка, котра кричала та махала йому руками. Не розуміючи, що коїться, чоловік поспіхом вийшов із салону й підійшов до неї. І несподівано побачив на землі стареньку пані, нога якої була неприродно зігнута.

«Куди ви дивилися? Ви на мене наїхали!» – звинуватила водія бабця і в розпачі навіть замахнулася розірваним пакетом. Водій щось пробуркотів у відповідь.

«Так, ви збили бабцю», – підтвердила слова потерпілої молода жінка, котра й зупинила таксиста.

Отож водій разом із нею посадили пенсіонерку в салон і завезли до 2-ої міської лікарні. Після обстеження медики з’ясували, що в потерпілої у двох місцях зламана нога. Тобто їй спричинено тілесне ушкодження середньої тяжкості. Відтак літній пані довелося робити операцію, а потім ще декілька місяців лежати з гіпсом на нозі.

Тим часом водій категорично заперечував власну провину, аж поки не побачив кадри з камери відеоспостереження. До того ж свідками жахливої сцени стали декілька жінок. Та й сама потерпіла добре пам’ятала, як вийшла з магазину АТБ і попрямувала до тротуару. Однак їй дорогу загороджував припаркований автомобіль таксі. У цей момент у пакеті обірвалася ручка і з нього долу висипалась городина. Старенька нахилилася і почала збирати моркву та бурячок, аж раптом почула тихий шурхіт коліс по асфальту, підняла голову і побачила, що на неї рухається те саме таксі. Жінка розгубилася й продовжувала стояти, з жахом дивлячись на «Шевроле», що повільно наближалося. Потім почула удар, закричала від болю та впала. Одразу до неї підбігла якась молода жінка й почала кричати водієві, щоби зупинився. Той вискочив з автомобіля і разом з незнайомкою підняли стареньку. Оскільки вона не могла стати на ногу, її завезли до лікарні.

права керувати транспортними засобами. До того ж обвинуваченому доведеться сплатити Тернопільській міській раді понад 5 тис. 865 грн., витрачених міською лікарнею на лікування.

Принагідно зазначимо, що, за даними Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, з початку року на дорогах Тернопільщини трапилося 1 тис. 999 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинули 52 людини, а 601 – отримала травми.

Серед основних причин аварій: порушення правил маневрування, перевищення швидкості, недотримання та виїзд на смугу зустрічного руху, а також перехід пішоходами дороги у невстановленому місці.

Марина Криниця