Головна Новини Тернопільську спецшколу для дітей з порушеннями слуху не будуть об’єднувати з ліцеєм...

Тернопільську спецшколу для дітей з порушеннями слуху не будуть об’єднувати з ліцеєм “Знамення”

Тернопільську спецшколу для дітей з порушеннями слуху та мовлення не будуть об’єднувати з ліцеєм “Знамення”, що у Зарваниці. Про це повідомила начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

За її словами, сьогодні депутати обласної ради ухвалили статут цієї школи та змінили назву закладу.

“Відповідно до прийнятого Закону “Про загальну середню освіту”, спеціальних закладів не існує інтернатного типу. Залишаються просто інтернатні заклади. Тобто, по спеціальній загальноосвітній школі-інтернат в місті Тернополі прийнято рішення змінити статут відповідно до чинного законодавства. В даній школі нічого не зміниться. Вона тільки не буде інтернатом, а буде мати в себе в складі пансіонат, де діти зможуть проживати, які потребують цього”, – каже Хома.

Нагадаємо, цей заклад депутати планували об’єднати з ліцеєм “Знамення”, що у Зарваниці, щоб перемістити ліцей в нове приміщення. Проти цього тричі протестували батьки та вчителі спецшколи для дітей з порушеннями слуху та мовлення. За словами виконувачки обов’язків керівниці ліцею “Знамення” Марії Миськів, приміщення їм обласна рада досі не знайшла.

Джерело: Суспільне