Головна Новини Тернопільське коріння голлівудської зірки

Тернопільське коріння голлівудської зірки

Напевно, кожен знає про українське коріння таких голлівудських зірок, як Стівен Спілберг, Мілла Йовович або ж Девід Духовні. 

А як щодо сусідньої до США Канади, де проживає одна з найбільших українських діаспор за кордоном?

Історія родини Катерини Винницької (Кетрін Винник) – це тема для окремої розмови. Вони є вихідцями з Галичини і переселились до Канади в минулому столітті. Мама, Леся Винницька, є віце-президентом Українсько-канадського конгресу Торонто. Її батьки походять із Галичини. Мама – зі Львова, а тато – із Тернополя, пише газета “Свобода”.

Щодо батька, Романа Винницького, то він зі Старого Самбіра, а його батько, Володимир Винницький, дід Кетрін Винник, був січовим стрільцем. На момент формування цієї військової структури йому було лише 16, тому довелося збрехати і сказати, що має 18 років.

Всесвітньо відомий серіал «Вікінги» став знаменитим завдяки головним персонажам – Рагнару Лодброку, якого грав австралієць Тревіс Фіммел, та Лагерті, дружині Рагнара, котру зіграла канадка українського походження Кетрін Винник.

Вона була активним скаутом організації «Пласт», а також ходила до української недільної школи імені Цьопи Паліїв, й до 8 років спілкувалася виключно українською мовою.

Батьки акторки ще змалечку виховували у ній повагу та любов до всього українського і цей вплив простежується досі в інтерв’ю Кетрін: вона постійно наголошує, що має українське коріння. А одним з найпопулярніших її фото у соцмережах є світлина у вишиванці. Тому Кетрін порівнюють ще з однією голівудською акторкою, пластункою, яка підтримує Україну, – Вірою Фармігою.
Кар’єру в кіно Кетрін Винник розпочала в далекому 1999 р., знімаючись у фільмах студії Paramount Pictures. Популярність прийшла до неї після виходу комедії «Кіллери» в 2010 р. з Ештоном Катчером, а найбільш знаменитою вона стала в ролі войовничої Лагерти «Вікінгів», де вона була головною акторкою протягом 5-ти сезонів (2013 – 2019).