Головна Новини Спиртзавод обіцяє компенсацію потерпілим від вибуху на складі біоетанолу на Тернопільщині

Спиртзавод обіцяє компенсацію потерпілим від вибуху на складі біоетанолу на Тернопільщині

На Тернопільщині підраховують збитки від вибуху на спиртовій базі Зарубинського спиртзаводу в Збаражі. Керівництво підприємства обіцяє компенсувати їх.

Як повідомили  у прес-службі Збаразької РДА, про це йшлося під час чергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише ZIK

Участь у засіданні взяли представники ДП «Зарубинський спиртзавод» та мешканці райцентру, які проживають неподалік від спиртової бази. Люди, будинки яких розташовані в зоні місця пожежі, зазнали значних матеріальних втрат.

Як повідомили в РДА, голова райдержадміністрацїі Валерій Савчук доручив представникам спиртового заводу зібрати заяви від мешканців для відшкодування збитків.

За інформацією начальника районного відділу управління ДСНС Ігоря Ваверчака, зараз пожежники здійснюють нагляд за об’єктом щодо недопущення повторного загоряння.

Правоохоронці розпочнуть огляд приміщення, як тільки рятувальники відкачають з цистерн весь біоетанол.

Остаточну причину надзвичайної ситуації обіцяють повідомити після завершення розслідування.

Як повідомляла, ввечері у суботу, 23 червня, до рятувальників надійшла інформація про вибух на спиртовій базі Зарубинського спиртзаводу в Збаражі.

Вогонь спалахнув у будівлі виробничого корпусу, де в резервуарах зберігалося 480 тонн біоетанолу. Площа пожежі складала 1200 квадратних метрів.

Вогонь підіймався на десяток метрів, загасити полум’я вдалося лише за шість годин.

Існувала загроза перекидання вогню на сусідні будівлі та житловий сектор. З прилеглих будинків рятувальники евакуювали близько 350 місцевих мешканців.

У ліквідації пожежі задіяли до двадцяти одиниць рятувальної техніки та пожежний поїзд. Гасили вогонь понад 60 рятувальників.

Наразі з приводу пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо вони спричинили загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки).