Головна Новини Про визначні місця Чорткова дізналася вся Україна (Відео)

Про визначні місця Чорткова дізналася вся Україна (Відео)

У суботу, 23 листопада, телеканал іномовлення України «UATV» спрезентував своїм глядачам та чорткв`янам фільм про Чортків. Прем`єра відбулася увечері, о 19:30.

Фільм розповідає про історію містечка, туристично-привабливі об’єкти, а також його видатних жителів. У стрічці можна побачити головну споруду Тернопільщини – домініканський костел, загадковий Чортківський замок, один із найдревніших духовних храмів – церкву Успіння Пресвятої Богородиці, помилуватися містом з висоти пташиного польоту, пише Чортків Сіті

Журналісти телеканалу зустрілися з місцевою майстринею-бджолярем Олесею Токарь. Жінка вже декілька років поспіль виготовляє натуральне мило, свічки та запашні саше. Пані Олеся провела майстер-клас зі створення цілком безпечної ароматної подушечки, яка подарує власнику приємну атмосферу в домі.

Не оминули увагою і славнозвісний музей-їдальню «Pan Czartkowski». Кухарі закладу розкрили деякі таємниці приготування автентичного смаколика – «Палюшки по-галицьки із грибною підливою».

Маємо надію, що фільм залишив приємні спогади від перегляду та привабить багатьох туристів до історичного міста, яке досі оповите ще багатьма незвіданими темами з історії рідного та знайомого містечка.