Головна Новини Попри посилення карантину, у Тернополі розпочався пляжний сезон

Попри посилення карантину, у Тернополі розпочався пляжний сезон

У Тернополі запрацювали пляжі. Вони будуть відкриті до 1 вересня. Таке рішення прийняли на засіданні виконкому міськради. Пляжі підготували до відпочинку в умовах карантину, повідомляє Суспільне

На пляжі “Циганка” чергують 2 рятувальники. У будні робочий день старшого матроса Віталія Новіцького триває з 11 до 21-ї години. У вихідні дні чоловік працює з 9 до 21-ї.

ПляжіСуспільне Тернопіль

Рятувальники на “Циганці” чергують у будні і у вихідні

Віталій каже, що має необхідні засоби, аби попередити нещастя на воді. Рятувальний жилет одягають відпочивальникам, які катаються на катамаранах . Людям, які не вміють плавати — круги.

Пляж “Циганка” до купального сезону готовий, розповідає заступник директора комунального підприємства “Об’єднання парків культури та відпочинку міста Тернополя” Тарас Дячун:

“Очистили дно, встановили буйки. Наприкінці травня зробили аналіз води. Дозволено купатися. Крім того, покосили траву, забезпечили роботу санвузлів і, звичайно, прибирання”.

ПляжіСуспільне Тернопіль

На тернопільському пляжі готові до відвідин відпочивальників — Тарас Дячун

На період карантину на пляжі діятимуть обмеження. Відпочивати можна, дотримуючись особистої гігієни та дистанції 2 м. Працівники носитимуть маски, на касах в туалетах будуть антисептики.

Тернополянка Лариса Гуменюк вважає, що пляж недостатньо облаштований для потреб відпочивальників. Тому люди наражаються на ризики.

“Поганий пляж, нема сходів. Страшне дно, то окрема тема. Воно різне. Є ями глибоченькі. Бо тут вже ключі, провалюєшся в яму і лишаєш там ноги свої”, — сказала Лариса Гуменюк.

ПляжіСуспільне Тернопіль

Василь Михайлюк зі синами відпочиває біля води вперше після карантину

Тернополянин Василь Михайлюк розповів, що цьогоріч на пляжі він вперше. Сюди прийшов з двома синами. Чоловік задоволений, що на пляжі подбали про дітей. Подобається, що на “Циганці” постригли траву й встановили фонтани.

У Тернополі є два пляжі “Циганка” і “Дальній”. “Дальній пляж” орендує підприємець.