Головна Новини Ой хто хто претендує на посади голів в новомодних громадах?

Ой хто хто претендує на посади голів в новомодних громадах?

Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших місцевих виборів 18 грудня, територіальна виборча комісія може прийняти рішення про скасування реєстрації кандидата у депутати та на посаду сільського, селищного голови до 29 листопада включно. Таким чином, станом на 30 листопада, ТВК уже мають повну інформацію про учасників виборчих перегонів у новостворених об’єднаних територіальних громадах.

Проаналізувавши кількість зареєстрованих кандидатів та кількість рішень про скасування реєстрації кандидатів, можна констатувати наступні факти.

На посаду Залозецького селищного голови претендує 9 самовисуванців і 4 кандидати від місцевих осередків партій (“УКРОП”, “Українська Галицька партія”, “Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Свобода”). У депутати селищної ради балотуються 99 кандидатів, з них – 23 самовисуванці і 76 від місцевих осередків партій (“УКРОП”, Українська Галицька партія, Блок Петра Порошенка “Солідарність”, ВО “Cвобода”, ВО “Батьківщина”, Аграрна партія України).

У Великодедеркальській громаді  на посаду сільського голови претендує 3 кандидатів – усі від політичних сил (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, “УКРОП”, ВО “Cвобода”). На депутатські крісла є 6 претендентів-самовисуванців та 43 – від політичних сил (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, “УКРОП”, ВО “Батьківщина”, Аграрна партія України, ВО “Свобода”).

Борсуківська сільська виборча комісія повідомила, що участь у виборах сільського голови беруть 7 самовисуванців, а до складу сільської ради хочуть потрапити 24 самовисуванці та 26 кандидатів від місцевих організацій партій (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Cвобода”, ВО “Батьківщина”).

На Гримайлівського селищного голову висунуто 3 представників від політичних сил (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина”), а також є 1 самовисуванець. Стати депутатами виявили бажання 19 самовисуванців і 16 кандидатів від партій (Аграрна партія України, “Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Cвобода”, ВО “Батьківщина”).

Лише один самовисуванець балотується на посаду Коцюбинського сільського голови, а у депутати – 7 самовисуванців і ще 16 кандидатів від партій (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Батьківщина”).

На посаду Вишнівецького селищного голови претендує 3 кандидатів від партій (Блок Петра Порошенка “Солідарність”, ВО “Батьківщина”, “Добрий Самарянин”) і 1 самовисуванець.  У депутати балотуються 78 самовисуванців і 14 кандидатів від політичних сил (ВО “Батьківщина”, “Патріот”, “Добрий Самарянин” ).

Виборці  Чернихівецької громади сільського голову будуть обирати серед  4 самовисуванців та 2 кандидатів від партій (“Блок Петра Порошенка “Cолідарність”, ВО “Батьківщина”). А також тут виборці обиратимуть депутатів із 16-ти самовисуванців та 9-х кандидатів від партій (ВО “Батьківщина”, “Патріот”).  Варто додати, що лише Чернихівецька ТВК прийняла рішення про скасування реєстрації двох кандидатів у депутати відповідно до частини 3 статті 47 Закону “Про місцеві вибори”.

Посаду Більче-Золотецького сільського голови прагнуть отримати 3 самовисуванці й 1 кандидат від ВО “Cвобода”. У крісла депутатів претендують 24 самовисуванці і 22 кандидати від політичних сил («Блок Петра Порошенка “Солідарність”, ВО “Батьківщина”, Аграрна партія України).

У Трибухівській сільській громаді на місце голови ради висунуто 1 кандидата від Української Галицької партії і є 1 самовисуванець. У сільську раду балотуються 6 кандидатів від Української Галицької партії та ще 34 самовисуванці.

Додамо також, що згідно з календарним планом підготовки та проведення виборів, до 30 листопада включно місцеві ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня.