Головна Новини Непроста доля відважного воїна – на Тернопільщині попрощалися із загиблим бійцем Іваном...

Непроста доля відважного воїна – на Тернопільщині попрощалися із загиблим бійцем Іваном Курашем (Фото)

Тернопільщина знову у жалобі. Ворожа куля забрала життя ще одного хороброго  сина української землі. 15 травня снайпер поцілив у ліву легеню Івану Курашу, жителю села Литвинів, Підгаєцького району.  Чоловік, від отриманого поранення, помер у військовому госпіталі м.Гірське Луганської області.

18 травня тіло бійця зустріли у рідному селі. Односельчани не могли повірити у цю велику і непоправну втрату. «Такий молодий, хоробрий. Йому б ще жити і жити», – плачучи зітхали сусіди.

Як з’ясувалося, Іванові було лише 32 роки, цього тижня 26 травня мав відсвяткувати 33-річчя. Люди у селі подейкують, що життя в Івана було непростим із самого малку, адже ріс без матері. Однак виріс дуже людяним, добрим та відважним.

«Мати Іванка померла, коли той ще до школи ходив. То його і брата виховував тато. Важко їм було, що тут сказати, але з Божою поміччю справлялися. Хлопці виросли дуже людяними», – розповіли сусіди.

Секретар сільської ради Михайло Миколайович Бандура додав, що Іван кілька разів був в АТО. Спершу його мобілізували.А в лютому цього року уже втретє відправився на схід, щоб обороняти терени держави. Служив за контрактом, пише Свобода.

«Востаннє приїжджав у село в березні. Тоді раптово помер його батько. Медики сказали – від ішемічної хвороби. Іван дуже плакав, адже залишився один серед близької рідні», – розповіли односельчани.

Як з’ясувалося, його рідний брат теж загинув кілька років тому. Він разом із дітьми відпочивав на озері. Діти заплили на глибину і почали тонути. Тож батько, не гаючи ні секунди, скочив у воду, та врятував переляканих дітей. Однак, сам не зміг вибратися із водяної пастки. Так і загинув, героїчно віддавши своє життя.

«То певно карма у них така – помирати героїчною смертю. Один рятував життя і загинув, так і другий – обороняв терени власної держави і поліг від ворожої кулі», – каже секретар сільради.

В Івана залишилася 12-річна донечка. Сімейне життя у чоловіка не склалося, з дружиною були розлучені. У них часто виникали конфлікти, тож з донечкою, бувало, бачився потай…

Похоронили бійця 19 травня у рідному селі зі всіма почестями. Відправити в останню путь Івана зібрався весь Литвинів. Похоронили в центрі сільського цвинтаря, щоб легше було знайти могилу героя. З часом, кажуть у сільраді, на могилі бійця обов’язково поставлять гарний пам’ятник в знак подяки і пошани за його героїзм і любов до Батьківщини.

Автор фото: Василь Перегінець