Головна Новини На Парковій, 12 почали влаштовувати огорожу

На Парковій, 12 почали влаштовувати огорожу

У Тернополі нежитлове приміщення за адресою вул. Паркова, 12 відремонтують та незабаром облаштують там дошкільний навчальний заклад. Рішення про безкоштовну передачу приміщення в оренду терміном на 10 років Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Української Греко-Католицької церкви прийняли на черговій сесії міської ради.

«У цьому будинку раніше функціонував дитячий садок, втім згодом він довший час не використовувався та занепав. Наразі триває процес виготовлення проектно-кошторисної документації, після чого розпочнуться ремонтні роботи, – розповідає заступник економа Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ о. Петро Порохонько. – Окрім того, що це буде садочок звичного формату, який зможуть відвідувати діти усіх віросповідань, проект має і соціальну складову, оскільки тут також зможуть навчатися діти з фізичними обмеженнями».

У цій закинутій будівлі колись було одне з приміщень дитячого садка №12. У певний період дітей у ньому поменшало і це стало причиною закриття закладу. Деякий час приміщення пустувало. Потім його орендувала єврейська община, а у 2011 році голову громадської організації попередили про необхідність звільнити приміщення. Мовляв, будівля належить дитсадку, а законодавство забороняє використовувати приміщення дошкільних закладів не за цільовим призначенням.

До війни власником будинку на Парковій, 12 був Ілярій Матвійович Брикович (псевдонім Осип Подільський; 3 листопада 1881, Тернопіль — лютий 1942, Магнітогорськ або 24 липня 1942, Верхньоуральська в’язниця) — український педагог, перекладач, громадський діяч, літератор. Навчався у Львівському, Краківському та Віденському університетах. Член Наукового товариства імені Шевченка. Почесний член товариства «Просвіта» (1996). Чільний урядник Західноукраїнської Народної Республіки в Тернопільському повіті. Очільник Тернопільської гімназії товариства «Рідна школа», кооперативи «Будучність», фабрики «Калина», Тернопільської організації українського товариства «Сокіл», співзасновник українського спортивного товариства «Змагун». Професор Тернопільської української гімназії. Репресований більшовицькою владою.