Головна Новини Дорогами Тернополя курсуватимуть автобуси європейського зразка (Відео)

Дорогами Тернополя курсуватимуть автобуси європейського зразка (Відео)

21 автобус європейського зразка. Уже скоро Тернополем курсуватиме зручний та екологічно безпечний транспорт. Останні низькопідлогові автобуси доставили у наше місто з Чехії та Австрії, повідомляє Т1 Новини.

Пан Ігор уже 25 років працює водієм громадського транспорту. Зараз чоловік за кермом автобуса, який привезли з Європи. Розповідає, такий транспорт комфортний і для пасажирів, і для водіїв.

“М’які для пасажирів, з автоматичними коробками передач, дуже приємно на них робити, тільки треба щоб ще ті дороги були”, – каже водій автобуса №1А Ігор Кружілко.

Обирають автобуси і люди які користуються пільговим проїздом – студенти та пенсіонери.

У Тернопіль доставили 3 останніх автобуси марки “MAN 21”. Загалом в рамках реформи громадського транспорту для файного міста придбали 21 транспортний засіб. Це великі зручні автобуси розраховані на 80-100 пасажирів. У них є спеціальні місця для людей з обмеженими можливостями та матерів з візками.

“Наразі ці автобуси курсують на комунальному маршруті номер 1А, а в подальшому з’явиться новий автобусний маршрут номер 35. Який буде їхати з вулиці Винниченка, через вулицю Руську, Залізничний вокзал, прямо по проспекту Злуки до кінця, поворот наліво на вулицю 15-го квітня в сторону Оріону, потім поворот на вулицю Київську, потім на мікрорайон Аляска, Володимира Великого і до ТРЦ “Подоляни”, – каже радник міського голови Тернополя Антон Марчевський.

Нові автобуси відповідають стандартам “Євро-5” і оснащені екологічно безпечним двигуном. Перед прибуттям у Тернопіль вони були в експлуатації близько 10-12 років. Важливо, що усі автобуси однієї марки і моделі. Адже для їх обслуговування відповідно налаштували ремонтну базу.

Зараз триває набір водіїв, які будуть працювати на новому міському маршруті. Коли його завершать, працівники пройдуть стажування і почнуть їздити на новому 35 маршруті.

“Вже є кілька нових водіїв, які зараз проходять стажування. Відповідно коли буде всі 6 водіїв, а саме шість автобусів повинно працювати на початку на 35 автобусному маршруті, тоді і почнеться робота”, – каже Антон Марчевський.

Кондукторів на нові автобуси планують не набирати. Натомість в автобусах облаштують валідатори та посилять роботу контролерів.

Оля Боднар, Оксана Задарожна, Павло Верхолюк, Т1 Новини