Головна Новини Вночі Тернополем їздив 20-річний водій “під мухою”

Вночі Тернополем їздив 20-річний водій “під мухою”

Скільки б ми не попереджали, якими б не були штрафи, а кількість нетверезих водіїв вражає. За минулу добу тернопільські патрульні виявили 6 водіїв, які перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Одного з водіїв поліцейські зупинили близько 3:30 год на вулиці Карпенка. Під час спілкування з 20-річним кермувальником Opel, патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд за допомогою алкотесту Драгер на місці. Прилад показав результат 1,00 проміле. На чоловіка поліцейські винесли постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) КУпАП та за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП. Надалі рішення прийматиме суд.

Нагадуєм

Нетверезе (у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) керування передбачає:⠀

штраф 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;⠀

якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року — штраф 34000 гривень, або адмінарешт 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки з оплатним вилученням авто чи без такого;⠀

якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за подібні дії — штраф 51000 гривень, абоадмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу.