Головна Новини Бізнес на благодійності або як заробляти гроші на дітях

Бізнес на благодійності або як заробляти гроші на дітях

В с. Манево на Лановечині нещодавно відкрився дитячий майданчик, ідею започаткували земляки, місцеві жителі і ніби все гарно, відкриття пройшло помпезне з подяками та гарними побажаннями. Мені як землякові щиро за Вас радо!

Ще напередодні та в день відкриття було наголошено проте що до дійства долучилися спонсори Осип Амброзійович Гасюк який дав на дитячий майданчик 15 тис. грн. за ці кошти закупили гірку спускалку, Снігурівська сільська рада 8 тис. грн.. зі слів голови Аркадія Сеника купила метал і передала місцевому підприємцю Роману Кухарському щоб той виготовив гойдалку-балансир та дитячу качелю безкоштовно, гроші збирали місцеві мешканці.

Все б нічого якби не брехня! Як вдалося мені вияснити з відкритих джерел голова Снігурівської сільської ради збрехав! Він, як кандидат в депутати до Борсуківської сільської ради від партії «За майбутнє», а наразі сільський голова Снігурівської сільської ради купував не метал, а готові вироби 9 жовтня в 0:42 год. ночі (https://zakupki.prom.ua/gov/tenders/UA-2020-10-09-000016-a), балансир-гойдалку та двомісну гойдалку. І Роман Кухарський під час виступу стверджував, що він долучився до облаштування майданчику…..і ніби то безкоштовно виготовляв вироби! Доречі, мої друзі з Снігурівки стверджують, що вироби були зроблені з б/у металу бо були покриті іржею та корозією!

 

Тендерну процедуру закупівлі проводили біля першої години ночі щоб вочевидь ніхто не бачив, і не міг зареєструвати свою пропозицію, можливо дешевшу!

Балансир і гойдалка куплені офіційно Снігурівською сільською радою в підприємця Романа Кухарського за 8 тис. грн.

Проаналізувавши ціни в мережі інтернет наявність і ціну аналогічних матеріалів я знайшов подібні і качелю (https://cutt.ly/agf9GbB) за 3450,00 грн та гойдалка дитяча за 4074,00 грн (https://cutt.ly/Agf8o6F), якщо додати сюди доставку то можна припустити, що вартує товар 8000, 00 грн.

АЛЕ Ж ФІРМИ ЯКІ ВИРОБЛЯЮТЬ І ПРОДАЮТЬ ТОВАР ЩЕ ЩОСЬ ЗАРОБЛЯЮТЬ І НАЦІНКА НЕ МЕНШЕ 30%

Отож виходить по собівартості така качеля та балансир мали б вартувати на 1500,00 грн. менше, та й доставки тут немає! Все ж в одному селі. Робився товар в моєму рідному селі Снігурівка за баром «Імперія» а доставлявся в сусіднє село Маневе.

Та це ще не все з хитромудрого плану. Як вже зазначалося керівник Агрофірми Горинь надав 15000,00 грн. на допомогу в побудові майданчика. І кому ви думаєте??? Правильно! Приватному підприємцю Кухарському Роману, кандидату на голову на голову від ЗЕ команди. І Роман Анатолійович побудував за 15000,00 грн. гірку спускалку. Фото нижче гірка від Гасюка Осипа яку він купив в Романа Кухарського за 15 тис. грн..

 

Все б нічого якби така ж гірка в інтернеті не вартувала 5600,00 грн (https://cutt.ly/ugf8Xc7). А продав Роман Кухарський за 15 тис. грн.

А що ж скажете Ви вклав в побудову дитячого майданчика «меценат», мійземляк і кандидат на голову Борсуківської громади Роман Кухарський? Не вклав нічого! За перераховані йому 23 тис. грн.. від сільської ради та Гасюка Осипа Амброзійовича бізнесмен заробив не менше 10-12 тис. грн.

Та це ще не все! Підприємець Роман Кухарський згідно законодавства не має права виробляти дитячі майданчики і реалізовувати їх! Тому, що КВЕДУ на виробництво чи реалізацію такої послуги немає. Так же моя рідна сільська рада і голова Сеник А. М. не мали права купувати таку продукцію. Я вже мовчу про сертифікат якості!

 

Згадуються слова Аркадія Сеника (https://www.tenews.org.ua/post/show/1599736416-arkadiy-senik–roman-kuharskiy-duzhe-cilespryamovaniy-vin-chogo-hoche-togo-dob-etsya?fbclid=IwAR2uzJOayj2L9u36krVThJzcRuemjWdsdm7qcd7WEYOjLp1cduASkHEker0)

про те, що «Роман Кухарський робить добрі справи по встановленню вікон та дверей у сільській раді та амбулаторії. – Дуже важливу місію ще робить Роман – організовує дозвілля для молоді. Зокрема, він в селі облаштував зали, де розмістив більярд та настільний теніс».

Тільки біда у тому що вікна він вставив на комерційній основі, за більярд і теніс також з людей гроші бере! За дозвілля в барі «Імперія» також 40 грн. за вхід. Подають все як меценатство, а насправді бізнес на усьому!

Знайшов в мережі інтернет інформацію про відкриття дитячого майданчика в с. Чайчинці, на Лановечинні. Перетелефонував до знайомих, організаторів та у сільську раду з запитанням про допомогу від Романа Кухарського для побудови майданчика. Відповідь, що все робили люди своїми силами, допомогли спонсори Батранчук Б. Л., сільська рада с. Чайчинці, місцеві жителі, що дав «меценат» Кухарський ніхто не знає!. Проте друзі висловлюють йому подяку як меценату. За що? За 10 куплених надувних балонів?

Так, інколи потрібно допомагати знедоленим та бідним, та то не той випадок. Цей «меценат» як дасть 2 гривни то 3 забере. Особисто його добре знаю, мав з ним бізнес справи. Про його ненажерливість легенди можна писати.

Написав це, бо як землякові наболіли ті заяви про меценатство якого насправді нема і не було! Я бачу як ділки зараз роблять бізнес на дітях, а хочуть бізнес на громаді!

Саша, небайдужий житель Снігурівки