Головна Економіка Як тернопільські податківці і митники наповнюють бюджет

Як тернопільські податківці і митники наповнюють бюджет

фото з прес-конференціїВ Головному управлінні ДФС у Тернопільській області відбулася спільна прес-конференція начальника ГУ ДФС в області Ігоря Комендата та начальника Тернопільської митниці ДФС Володимира Марцинюка. На зустрічі очільники фіскальних відомств області розповіли журналістам про підсумки роботи за 2014 рік, зокрема, про надходження до бюджету та новації у законодавстві.

«Попри складні умови в країні платники Тернопільщини забезпечували надходження платежів до бюджетів усіх рівнів, за що ми їм дуже вдячні. Так, у 2014 році надходження до Зведеного бюджету склали 2 млрд 536,6 млн грн податків та зборів. Це на 149,8 млн грн або на 6,3% більше, ніж за 2013 рік, – зазначив Ігор Комендат. – У тому числі до місцевих бюджетів у 2014 році забезпечено збір у сумі 1 млрд  202,6 млн грн. У дохідній структурі бюджетів місцевих громад левову частку займає податок на доходи фізичних осіб. Його збір сягнув 892,9 млн грн. Такий показник є дієвим підтвердженням подальшої легалізації праці».

Ігор Юлійович розповів і про головні інновації податкової реформи. Це – зменшення кількості податків від 22 до 11, зниження єдиного соціального внеску від 41% до 16,4%, податковий компроміс, реформування податку на нерухоме майно та податку на доходи фізичних осіб. Продовжено дію військового збору, на два роки вводиться мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу.

В свою чергу Володимир Марцинюк розповів про головні здобутки та особливості роботи Тернопільської митниці ДФС: «Тернопільською митницею у 2014 році перераховано до Державного бюджету України 471,2 млн грн. Загальний товарообіг склав 645,1 млн дол. США. Зокрема, імпорт – 331,8 млн дол. США; експорт – 313,4 млн дол. США. Зовнішньоекономічні операції проводились з торговельними партнерами із 61 країни світу. Незмінно перші позиції займають Польща (54,7 % від усього товарообігу), Німеччина (5,9 %) та Росія (5,2%)».

Особлива увага на митниці приділялася проведенню швидкого та якісного митного оформлення. Середній час оформлення однієї митної декларації в 2014 році склав 48 хвилин. Забезпечено стовідсоткове оформлення митних декларацій в електронному вигляді.

Володимир Марцинюк також додав, що у напрямку протидії митним правопорушенням працівниками митниці у 2014 році складено 84 протоколи про порушення митних правил на загальну суму 1,5 млн грн. Вилучено предмети у 7 справах про порушення митних правил вартістю 1,4 млн грн.