Головна Новини Щоб врятувати власну шкуру головний поліцай розголосив підслухану розмову

Щоб врятувати власну шкуру головний поліцай розголосив підслухану розмову

Головний поліцейський області Олександр Богомол звернувся до депутатів обласної ради з проханням убезпечити поліцейську комісію від кандидатів, які можуть упереджено ставитися до роботи поліцейських. Його він озвучив під час чергової сесії обласної ради 12 травня.

Раніше керівництво управління Національної поліції в Тернопільській області звернулося до облради з пропозицією направити до поліцейських кадрових комісій, які будуть займатися підбором кандидатів у поліцію та оцінюватимуть роботу поліцейських для переведення їх на вищі посади. В обласній раді прийняли рішення делегувати у комісію Зиновія Гладчука та Євгена Філя. Перед Міністерством Внутрішніх Справ першу кандидатуру Олександр Богомол підтримав, а другу відхилив. Чому вчинив саме так він пояснив депутатам.

«Маю оголосити постанову про розголошення відомостей досудового розслідування кримінального провадження від 11 лютого 2015 року, – зазначив Олександр Богомол. – В ході досудового розслідування нами було проведено ряд слідчих дій, і під час них було встановлено розмову між підозрюваним і представником обласної ради Євгеном Філем. Хотів би зачитати розмову, і після того звернутися з проханням до обласної ради.

Євген Філь: А ви знаєте, який я зараз ранг займаю?

Підозрюваний: Не знаю

Є.Ф.: Я є член комісії по призначенню всіх

П.: Правильно, їх треба всіх на х… вигнати і нових набрати.

Є.Ф.: Правильно, а я…

П.: Вони мене катували, не хочуть зрозуміти мене, я їм кажу: «Хлопчики, не получиться, бо в мене є друзі, як Євген Філь, не получиться.»

Є.Ф.: Ви чуєте хто я зараз є?

П.: Я знаю, голова комісії.

Є. Ф.: Ну, я думаю, не голова, але в комісію вхожу.»

Я просив би депутатів облради переглянути рішення і убезпечити поліцейську комісію від кандидатів, які упереджено можуть ставитися до роботи поліцейських. У кожного є свої плюси і мінуси. Є хороші поліцейські, погані, але я просив би, щоб кандидат був об’єктивним. Ми поліцейській комісії будемо надавати всю можливу інформацію про будь-якого поліцейського, щоб комісія могла оцінити їх роботу і зробити об’єктивний висновок. Прошу голову облради при можливості це питання поставити на голосування і запропонувати іншого кандидата.»