Головна Суспільство Суші: корисні чи шкідливі? Інгредієнти смаколиків розбирає наука

Суші: корисні чи шкідливі? Інгредієнти смаколиків розбирає наука

Скільки мільйонів любителів суші в Україні? Скільки сотень тисяч людей вживають цей делікатес кожного дня? Проте мало вивчене питання стосовно того, наскільки корисними є ці смаколики. Для того щоб убезпечити себе також важливо притримуватись певних правил при вживанні суші в Тернополі. Обов’язково замовляйте японські справи лише в перевірених місцях.

Що треба знати про історію суші?

Цей продукт є дуже поживним, дозволяє набратись значної кількості енергії, корисних вітамінів та мікроелементів. Однак часто використовують разом з суші велику кількість соєвого соусу, який має сильну концентрацію солі.

Важливо зрозуміти для початку а що таке взагалі суші. Вони набули широкого вжитку в Японії приблизно в сьомому століття. І на самому початку це був такий спосіб для збереження свіжості риби. 

Ідея була в тому, щоб пресувати рибу, яка розташовувалась між рисом та сіллю. Після чого зберігалась вона декілька тижнів і тоді вже можна було їсти її. На початку сімнадцятого століття для покращення смаку та зменшення ферментації в рис почали додавати оцет. Але через декілька століть ферментацію перестали використовувати і до суші почали додавати вже сиру рибу. Тобто в 19 столітті суші стали саме такими, які ми знаємо їх по сьогодення.

Чим саме суші є корисними для Вас? Які в них є важливі речовини для організму?

Риба то є чудовим джерелом білка, вітамінів та йоду. Також в суші є суттєва кількість поживних речовин, що дуже корисні для організму. Також риба є однією з нечисленної кількості продуктів, в яких міститься вітамін Д. 

Не варто забувати про корисні жири Омега 3. Вони дуже важливі для повноцінної роботи мозку. А також допомагають боротись з хворобами серця. Та й крім цього риба пов’язана з меншим ризиком виникнення аутоімунних хвороб, депресивних станів, а також погіршення пам’яті та зору.

Не менш корисним є також паста васабі. У ній багато знаходиться корисних речовин, як глюкозинолати так і ізотіоціанати. Їх важливість полягає в тому, що мають антибактеріальні та антизапальні властивості. 

У водоростях норі також є достатня кількість корисного. Фосфор, магній, залізо, йод та вітаміни С та Е. Та й крім того висока кількість білка.

На що варто звернути увагу щоб отримати дійсно корисні суші?

Головним компонентом суші є білий рис. Через те що його зазвичай серйозно обробляють, він позбавляється корисних речовин у складі. Тому варто щоб готувався рис правильно, як це роблять в Пронто Піца. Вони готують суші максимально правильно, щоб вони були смачними та корисними.

Також важливо додавати до ролів рисовий оцет. Його завдання в тому, щоб знижувати рівень цукру в людській крові, а також кров’яний тиск. Використання коричневого рису замість білого підвищує кількість клітковини у цій страві та збільшує не тільки її користь, а також і поживну цінність.

Дієтологи рекомендують збільшувати кількість клітковини у страв для того, щоб вона принесла більше користі. Для цього можна поєднувати обід ролами з іншими стравами, що багаті на клітковину.

Краще обмежити вживання соєвого соусу. Використовувати його по мінімуму. І обов’язково замовляти суші лише в перевірених закладах.