Головна Новини Видворили іноземця, який намагався легалізуватись в Україні через службу у війську

Видворили іноземця, який намагався легалізуватись в Україні через службу у війську

У Тернополі працівники сектору і відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Тернопільській області виявили громадянина Республіки Ірак, який неодноразово порушував міграційне законодавство.

Чоловік приїхав до України на навчання, але після відрахування з вищого навчального закладу не покинув країну у визначені законом терміни. За це його притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП та зобов’язали покинути територію України. Проте порушник й надалі шукав способів залишитись в Україні та спробував легалізувати своє перебування за допомогою військової служби, не маючи реального наміру служити у війську.

Після ухвалення рішення про видворення іноземця, міграційники у співпраці з закордонними дипломатичними установами та за сприяння посольства Республіки Молдова в Україні, оформили порушнику транзитну візу для проїзду до аеропорту за межами території нашої країни.

Днями спільно з працівниками Департаменту військової контррозвідки СБУ посадові особи УДМС у Тернопільській області видворили громадянина Іраку з України.