Головна Суспільство Як підібрати посуд для ресторану/кафе

Як підібрати посуд для ресторану/кафе

Щоб кафе або ресторан, який Ви збираєтеся відкрити, виглядали гідно і були відмінними у всіх деталях, необхідно подбати про грамотно підібраний посуд. З приходом у подібні заклади клієнти оцінюють кожну дрібницю, тому на барний посуд також буде звернена особлива увага. Коли замовник бачить добротний посуд, він може зробити висновок, що знаходиться у гарному кафе/ресторані.

Основні вимоги

Посуд та прилади для ресторану або кафе повинні бути прості у догляді та відрізнятися високою міцністю. При цьому обов’язкова відповідність санітарним нормам. Не можна подавати їжу на посуді із вмістом шкідливих барвників та токсичних речовин. Дитячий посуд повинен бути позбавлений дрібних деталей.

Наприклад, серед інтернет магазин кухонного приладдя має широкий вибір брендів. Продукція підійде не тільки для сервірування ресторану, кафе, бару або готелю, але також для дому та дачі.

Яка кількість посуду та приладів має бути?

Спочатку потрібно визначитись, скільки посуду необхідно для сервірування. Все залежить від того, як себе позиціонує заклад. У недорогій кав’ярні буде достатньо мінімального набору чашок, блюдець, ложок та виделок. Тоді як для п’ятизіркового ресторану буде необхідний повний комплект усіляких видів столових приладів, тарілок, страв з сервіровкою. Скажімо, може знадобитися не один десяток келихів у різних комплектах.

Але навіть для закладу середнього сегмента важливо підбирати кілька видів посуду. Найчастіше це робиться в залежності від того, на чому спеціалізується кафе/ресторан. Це може бути спеціальний посуд для напоїв або своєрідний посуд для японської кухні.

Не завадить поповнювати наявні набори, щоб вчасно подати клієнту їжу, не змушуючи його чекати. До того ж не виключені випадки, коли посуд б’ється або псується.

Кухонний посуд

До цієї категорії можна віднести баки, котли, каструлі, листи, казани, сотейники тощо. Головна вимога до такого посуду – практичність. В основному кухонне приладдя виготовляється зі сталі та алюмінію. Особливу увагу слід приділити закупівлі ножів.

Скляний посуд

Без нього не обійтися у будь-якому ресторані. До скляного посуду можна віднести келихи, склянки та чарки. Також у склі подають салати, десерти, легкі закуски. У кафе або закладі швидкого харчування скляний посуд замінюють на пластиковий або паперовий. Скляний посуд слід купувати із запасом.

Сервірувальний посуд

Такий посуд для кафе та ресторанів виготовляють із кераміки, фаянсу чи порцеляни. До неї відносять закусочні та столові тарілки, чашки для кави та чаю, горщики та страви та інше.

Столові прилади

Мінімальним набором вважається склад з ножів та виделок, чайних та столових ложок. Нерідко використовується прилад для стейків – гострий ніж та вилка. Також обов’язкові прилади для десертів та морепродуктів.

Матеріали

Для категорій бізнес та преміум вибирають професійну порцеляну, кришталь або кришталеве скло, кераміку. Дані матеріали відрізняються довговічністю та особливою міцністю. Такі вироби зазвичай підходять навіть для посудомийної машини.

До категорії економ входять різні різновиди посуду з кераміки та скла середньої міцності. Вона проста у догляді, при цьому знижує витрати на посуд.

Столові прилади обох категорій виготовляються із нержавіючої сталі. При цьому дорогі прилади використовують особливі сплави та додаткові покриття та полірування. Але в обох випадках можна з упевненістю розраховувати на довговічність та відсутність іржі навіть при дії сильних миючих засобів.