Головна Суспільство Що таке сухий шампунь?

Що таке сухий шампунь?

Сухий шампунь — це продукт, який поглинає бруд, жир і жир шкіри голови без миття. Багато людей використовують його, щоб освіжити волосся після тренування, вологої поїздки на роботу, подовжити термін служби обдуву тощо. Це також може бути корисним для людей з обмеженими можливостями, яким важко приймати душ без сторонньої допомоги.

Як працює сухий шампунь?

Комерційні сухі шампуні зазвичай поставляються в пляшці з розпилювачем. Вони виготовляються на основі спирту або крохмалю. Коли ви розпилюєте засіб на волосся, спирт або крохмаль вбирає надлишковий жир, роблячи волосся чистішим.

Сухий шампунь проти миття волосся

Експерти кажуть, що сухий шампунь чудово підходить для випадків, коли терміново необхідно освіжити зачіску, але варто розуміти, що це не повноцінна заміна миття голови водою. Сухий шампунь можна вважати радше освіжувачем, ніж засобом для чищення волосся. Він не очищає шкіру голови, на якій накопичується бруд.

Багато шампунів допомагають зволожити волосся. Якщо ви використовуєте лише сухий шампунь, він може висушити кінці, тому вони, швидше за все, стануть ламкими.

Сухий шампунь також може залишити сліди на шкірі голови. Без регулярного миття водою цей залишок буде накопичуватися. Якщо не очищати шкіру голови і використовувати тільки сухий шампунь, то там можуть з’явитися висипання і запалення. Ви також можете отримати лупу, якщо занадто часто використовуєте сухий шампунь без належного миття шкіри голови.

Крім того, миття голови під душем очищає бактерії та дріжджі. Це може допомогти вам уникнути закупорки пір шкіри голови та змити засоби для укладання.

Фахівці рекомендують мити голову шампунем і водою кілька разів на тиждень, як частину звичайної процедури. Люди з несухим або жирним волоссям зазвичай можуть мити його два-три рази на тиждень. Ті, у кого кучеряве або текстуроване волосся, зазвичай дотримуються інших процедур догляду за волоссям і можуть мити його рідше.

Наприклад, ті, хто користується методом Curly Girl, рідко миють голову традиційним шампунем, але використовують кондиціонер, щоб зберегти волосся чистим. Залежно від структури волосся темношкірі люди можуть мити голову шампунем раз на 1 або 2 тижні.

Як користуватися сухим шампунем

Використовуйте сухий шампунь правильно, щоб запобігти пошкодженню волосся та шкіри голови. Тримайте пляшку приблизно на відстані 6 дюймів від голови та розпилюйте стільки, скільки потрібно. Закінчивши розбризкувати, помасажуйте шкіру голови або проведіть пальцями по волоссю, щоб сухий шампунь розподілився рівномірно та його не було видно.

Фахівці рекомендують використовувати не більше 2 днів поспіль. Вони також рекомендують використовувати його не більше 3 місяців за раз, щоб уникнути пошкодження шкіри голови та волосся.

Існує багато видів сухого шампуню. Деякі додають волоссю об’єму. Інші призначені для дуже жирного волосся, і ще більше стверджують, що покривають нефарбоване коріння. Можливо, вам доведеться спробувати кілька продуктів, щоб знайти той, який вам найкраще підходить. Якщо ви виберете неправильний колір, сухий шампунь може тимчасово знебарвити ваше волосся. Наприклад, якщо у вас світле волосся, але вибрали сухий шампунь для брюнеток, у вас можуть бути темні плями на волоссі.