Головна Суспільство Що таке піддомен і навіщо створювати піддомени?

Що таке піддомен і навіщо створювати піддомени?

Реєстрація доменів https://tuthost.ua/uk/domens/registration/ з прив’язкою до країни або конкретного регіону дозволяє значно підвищити дохід інтернет-магазинів та розширити зону охоплення клієнтів. І саме для цього рекомендується використовувати піддомени.

Піддомен або субдомен: призначення та необхідність

Піддомени (або як їх ще називають субдомени) застосовують з метою присвоєння веб-сторінці унікального імені. За допомогою субдоменів можна структурувати контент і розподілити навантаження на сайт. У створенні субдоменів виникає потреба тоді, коли:

  • виникає потреба пов’язати сайт інтернет-магазину з блогом;
  • є чи розробляється мобільна версія ресурсу;
  • на майданчику представлені цікаві товари вузькому колу покупців;
  • сайт працює на клієнтів, які знаходяться в різних регіонах чи містах;
  • існує безліч конкурентів, які реалізують, наприклад, однакову послугу або неунікальний товар широкого вжитку.

Застосування субдоменів дозволяє оптимізувати внутрішні послуги компанії. На додаткові імена можна помістити закритий сайт для працівників компанії, де можуть ділитися документами, зображеннями або відео. Також піддомен можна використовувати для створення каталогів із зображеннями, розміщення поштового сервера, директорії для розробки або тестування.

Порядок створення піддомену

Новий піддомен можна створити на стороні DNS-серверів, які належать доменному реєстратору або хостинг-провайдеру. Вхід до панелі адміністрування здійснюється за допомогою особистого кабінету, куди користувачеві потрібно увійти під основним обліковим записом.

Більшість провайдерів дозволяє адмініструвати сайт через панель, де відображаються всі сайти користувача та посилання для переходу по меню з основними розділами кабінету.

У разі потреби в меню основного домену можна проводити налагодження основного сайту або ж розмістити інформацію, яка дасть змогу розширити географію цільової аудиторії та збільшить перехід за запитами. Доступ до об’єкта користувач отримує відразу після створення директорії. Для   повноцінної роботи  Користувачеві слід встановити двигун на новостворений окремий дочірній сайт. Для цього потрібно скористатися посиланням «Додатково».

При формуванні субдомену не варто забувати, що доменні імена мають ієрархічну структуру і поділяються за рівнями, тому кожне доменне ім’я вважається субдоменом щодо домену на попередньому рівні

Зв’язок із SEO просуванням та безпекою

Специфіка роботи пошукових систем із піддоменами аналогічна роботі з окремими сайтами. Саме завдяки цьому за допомогою ієрархічного структурування вдається розширити коло потенційних клієнтів та збільшити покази товару на ресурсах.

Наявність субдоменів позитивно впливає на семантичне ядро, адже якщо інформація на сторінках основного сайту та піддоменів матиме суттєві відмінності, то ймовірність виведення в топ видачі значно збільшиться. За умови, що будуть відрізнятися і ключові слова в імені, шанс показати цільовій аудиторії потрібний продукт на пошуковий запит також значно зростає.

При використанні субдоменів з метою просування товарів рекомендується звернути увагу на перевірені часом прийоми, що позитивно впливають на розширення цільової аудиторії (наприклад, регіональні акції пропозиції, відмінність асортименту, зазначення контактних даних).

Слід зазначити, що на думку фахівців створення субдоменів значно підвищує ризик стати жертвою шахраїв. Саме тому вкрай важливим є встановлення сертифікатів безпеки, використання двофакторної автентифікації або вхід у режимі інкогніто у разі здійснення сервісу свого ресурсу з чужого пристрою.