Головна Суспільство Що таке блок контейнер в будівництві?

Що таке блок контейнер в будівництві?

Будівництво модульних будинків завойовує все більшу популярність. Мобільність конструкцій, сучасний привабливий зовнішній вигляд і швидкі терміни виготовлення – далеко не весь список переваг таких будівель.

Блок контейнер – це конструкції на металевій каркасній основі, які можуть бути використані в якості мобільних будівель з можливістю швидкої додаткової модифікації. При необхідності кілька одиниць об’єднуються в будівлю з одного або більше поверхів.

Сучасні блок контейнери показують високі експлуатаційні характеристики. Вони комфортні, міцні, безпечні і довговічні.

Блок контейнер складається з таких основних елементів:

  • каркас або рама;
  • стіни;
  • зовнішня обшивка;
  • утеплювач.

Основа блок контейнера – металевий каркас. Він зазвичай виготовляється з профілю 120 мм, з’єднаного між собою кутником 100 мм. Всі елементи каркаса зварюються і посилюються по кутах. Внутрішній каркас служить для монтажу зовнішньої і внутрішньої обшивки. Для цього використовують дерев’яний брус 100х40 мм.

Зовнішня стіна може відрізнятися в залежності від ступеня комплектації блок контейнера: металевий лист, профільований оцинкований лист (забарвлений або незабарвлений). Внутрішнє оздоблення, якщо воно передбачена моделлю, досить різноманітне: оцинкований лист, дерев’яна вагонка, МДФ, плити ДВП. Стіни утеплюють мінеральною ватою, прокладають паро- і гідроізоляцію.

Покрівля з зварених або скріплених “в замок” металевих листів, тому модульні будівлі з блок контейнерів не схильні до протікання дахів під час опадів.

Підлоги в сучасному блок контейнері виконуються в чотири шари: чорнову підлогу, шар гідроізоляції, утеплювач, шпунтована дошка для підлоги.

За бажанням замовника встановлюються дерев’яні або пластикові вікна. Двері також можуть бути будь-які.

Чому при виборі виробника модульних будівель слід звернути увагу на Artmetall?

  1. Використання у виробництві якісних міцних матеріалів;
  2. Виконання повного переліку робіт з будівництва під ключ;
  3. Швидкі терміни виконання замовлень;
  4. Доставка модулів на вигідних умовах;
  5. Врахування всіх побажань замовника;
  6. Безкоштовна розробка проектів майбутніх споруд;
  7. Великий досвід робіт в цій сфері;
  8. Доступні ціни за послуги високого рівня.